Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) štabo savivaldos rinkimuose vadovas, Seimo narys Andrius Vyšniauskas teigė, kad šie rinkimai vyko pakankamai sklandžiai, o jei ir buvo kokių nesklandumų, tai labiau iki balsavimo, dėl agitacijos.

„Šiuo metu Tėvynės sąjunga turi 11 merų, 274 mandatus. Tai pirmas tikslas išlaikyti tą patį, ką turime, o jei pridėsime vieną kitą merą, tai bus geras rezultatas. Tikimės Vilniuje turėti antrą turą ir merą po antrojo turo, mandatų skaičius natūraliai tokiu atveju bus didesnis. O koks, matysime, nes tai priklauso nuo to, kiek politinių partijų pateks į tarybą. Visuose didžiuose miestuose tikimės ir balsų augimą turėti, ir mandatų daugiau. Visi kandidatai, manau, verti antro turo. Gali būti įdomių antrų turų“, – kalbėjo A. Vyšniauskas.

Kandidatas į Vilniaus merus Valdas Benkunskas teigė, kad tikisi patekti į antrą turą.

„Jei turėsime valdančias pozicijas, tai frakcija bus skaitlingesnė. Pagrindinis tikslas – turėti galimybę kovoti antrame ture. Tokios prielaidos tikrai yra, jomis tikime. Rinkėjų sprendimą sužinome ne už ilgo. Paskutinius tris mėnesius tos prognozės dėliojasi, kas čia gali iš tų potencialių keturių kandidatų, patekti į antrą turą. ne už ilgo matysime, bet mes tikrai tikime, kad mūsų galimybės yra būti antrame ture. Tą rodė ir paskutinės sociologinės apklausos, nuotaikos, kurias girdėjome. (...) Turime sulaukti vilniečių sprendimo matyti, kokios partijos praeina keturis proc. Mano tikslas būtų sudaryti pirmiausia valdančią daugumą, jei tapčiau meru. Nebūtų tikslas savaime turėti kuo platesnę koaliciją, nes akivaizdu, kad yra ir tam tikrų ideologinių skirtumų, programinių nuostatų, bet čia jau vėlesnis klausimas. (...) Istoriškai visą laiką yra liberalios partijos partneriai, bet turime sulaukti vilniečių sprendimo, nes matėme, kad daug politinių partijų kandidatavo su tokiu slidžiu procentu peržengti keturių proc. ribą. Pažiūrėsime, kam pavyko, o kam ne, tada matysime tą sudėtį. Bet šiaip Vilniaus taryba visada yra marga ir pasižymi įvairių frakcijų sudėtimi“, – komentavo V. Benkunskas.

Jei nepatektų į antrą turą, tai kandidatas sakė pailsėtų gerai, o po to būtų ir kitų darbų, pavyzdžiui darbas taryboje.

„Bet tikiu, kad tikrai antrame ture būsiu“, – pridūrė jis.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose dalyvavo 16 politinių partijų ir 32 politiniai komitetai. Jų atstovai varžėsi dėl 1498 savivaldybių tarybų narių ir 60 merų mandatų.

Rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto. Bendras pirmojo rinkimų turo aktyvumas šiek tiek didesnis nei praėjusių savivaldos ir merų rinkimų metu. 2019 m. savo balsą pirmajame savivaldos rinkimų ture atidavė 47,8 proc. piliečių

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose teisę balsuoti turėjo 2 milijonai 385 tūkst. 262 rinkėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją