Pasak Vyriausybės, ši Jungtinių Tautų (JT) formate veikianti koalicija ir komitetas suburti siekiant efektyvesnio JT Darnaus vystymosi darbotvarkės iki 2030 metų tikslų įgyvendinimo.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, susitikime aptarti Koalicijos artimiausio meto uždaviniai ir galimas Komiteto, kuriam kartu su dar devyniomis pasaulio valstybėmis priklauso Lietuva, vaidmuo jų kuo spartesniame įgyvendinime.

Taip pat pažangos sritys, svarbios siekiant pasauliui svarbių darnaus vystymosi tikslų. Kaip vieną šių sričių Vyriausybės kanclerė išskyrė kompetencijas įveiklinant duomenis, pažymima pranešime.

„Duomenys leidžia pamatyti problemas aiškioje šviesoje ir koncentruoti dėmesį į reikiamų sprendimų paieškas, o taip pat matuoti proceso pažangą ir įsitikinti, ar judame teisinga linkme. Kad ir kurioje srityje užsibrėžiame proveržio tikslą – nuo prieinamo ir kokybiško švietimo, klimato kaitos poveikio mažinimo ar atsakingesnio vartojimo, – duomenys ir tinkama jų analizė yra būtinybė. Sprendimų, kurie reikalingi dabar, negalime priimti remdamiesi nuo šiandienos nutolusiais duomenimis“, – sakė Vyriausybės kanclerė G. Balčytytė.

Reikalingas dėmesys gebėjimų duomenų srityje stiprinimui ir atotrūkio tarp šalių mažinimui pasauliniu mastu, pridūrė Vyriausybės kanclerė, nes tik taip galime įvertinti realią pažangą visose 193-ose JT valstybėse narėse ir globaliai.

Anot Vyriausybės, susitikime pažymėta, kad tai atitinka ir vieną svarbiausių Darnaus vystymosi darbotvarkės iki 2030 m. principų – jog niekas neturi būti paliktas nuošalyje.

Vyriausybės kanclerė susitikime taip pat pristatė Lietuvos patirtį stiprinant ir atveriant valstybės duomenų infrastruktūrą bei duomenų naudą priimant sprendimus pastarųjų metų iššūkių bei reformų planavimo laikotarpiu, praneša Vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją