„Su Japonija turiu 25 metų patirtį, nes tiek laiko mokausi japonų kalbos ir dirbu su šia šalimi. O apie Lietuvos-Japonijos dvišalius santykius esu kaip praktikas, jau dalyvauju šiuose procesuose keliolika metų, nes visada esu vertėjas aukščiausių vizitų metu. Tai teko tikrai pažinti šią "virtuvę“, – Vyriausybės posėdyje teigė A. Zykas.

Jis teigia didžiausią dėmesį skirti strateginės partnerystės su Japonija įtvirtinimui ir stiprinimui.

„Visiškai keičiantis geopoilitinei situacijai Lietuva su Japonija atranda vis daugiau bendradarbiavimo sričių. Ukrainos karas tapo dar vienu impulsu šnekėtis su Japonija, ieškoti sąjungos su Japonija, nes noriu priminti, kad mes turime vieną bendrą kaimynę, tai yra Rusiją, kuri mus skiria“, – sakė A. Zykas.

Jis taip pat pažymėjo ekonominių santykių su Japonija svarbą, kuriems pasak jo, COVID-19 pandemija padarė neigiamą įtaką.

„Tai mano, aišku, pagrindinis tikslas ir bus stiprinti šios ekonominės diplomatijos keturias pagrindines sritis, tai yra prekyba, investicijos, turizmas ir technologijų-inovacijų mainai“, – teigė kandidatas.

Lietuvos Respublikos diplomatinį atstovą užsienio valstybėje, gavus tos užsienio valstybės sutikimą priimti (agremaną) ir iš anksto apsvarsčius kandidatūrą Seimo Užsienio reikalų komitete, Vyriausybės teikimu skiria prezidentas.

Vyriausybė A. Zyką skirti neįprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Japonijoje siūlo nuo 2022 m. gegužės 23 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją