Įstatymo projekto rengimą koordinuojančios Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teigimu, e. rezidento statusą turintis užsienietis galėtų naudotis visomis Lietuvos elektroniniu būdu teikiamomis paslaugomis - tiek siūlomomis šiuo metu, tiek sukurtinomis ateityje.

VRM pateiktame aiškinamajame rašte teigiama, kad e. rezidento statusas užsieniečiui būtų suteikiamas įtraukus jo duomenis į Užsieniečių registrą. Atskiras sprendimas dėl e. rezidento statuso suteikimo nebūtų priimamas, o e. rezidento statuso suteikimo momentas sutaptų su užsieniečio įregistravimo Užsieniečių registre momentu.

Suteikus e. rezidento statusą, užsieniečiui būtų išduota e. atpažinties priemonė, su kuria jis galėtų naudotis elektroniniu būdu teikiamomis Lietuvos administracinėmis, viešosiomis ir komercinėmis paslaugomis.

Detalią tvarką, reglamentuojančią užsieniečio prašymo dėl e. rezidento statuso įgijimo nagrinėjimą, e. rezidento statuso įgijimą ir netekimą, e. atpažinties priemonės išdavimą ir keitimą, šių procedūrų terminus, nustatys vidaus reikalų ministras, suderinęs su užsienio reikalų ministru.