„Tai bendradarbiavimo per sieną sutartis. Ji yra ganėtinai standartinė, bet mes dabar nematome galimybės jos tęsti. Ji, aišku, dalinai susieta su Europos Sąjungos vadinamomis bendradarbiavimo per sieną programomis, kurios dabar yra su Baltarusija suspenduotos“, – Eltai teigė A. Abramavičius.

Viceministras akcentuoja, kad iniciatyva dėl sutarties su Baltarusija denonsavimo yra ir tam tikras politinis pareiškimas.

„Vyriausybės lygmeniu nutraukimas tokios sutarties būtų ir tam tikros pozicijos demonstravimas būtent įvertinus Baltarusijos nebendradarbiavimą sienos apsaugos srityje bei kaip tam tikras atsakas į neteisėtų migrantų sukeltą situaciją. Tai turbūt tokia būtų esmė šios sutarties denonsavimo, nes vis tiek bendradarbiavimas nebevyksta“, – akcentavo jis.

A. Abramavičius atkreipia dėmesį, kad taip pat yra sustabdyta ir Vidaus reikalų ministerijos sudaryta Lietuvos ir Baltarusijos pasienio pareigūnų sutartis.

Lietuva nuo Nepriklausomybės atgavimo pradžios su Baltarusija yra pasirašiusi ne vieną dvišalį susitarimą dėl bendradarbiavimo atitinkamose vidaus reikalų ministerijos valdymo srityse, taip pat pasirašyti ir keli tarpžinybiniai susitarimai, kurių praktinis įgyvendinimas jau kurį laiką nevyksta.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją