Kultūros ministerija teiks nutarimo projektą dėl kultūros ir meno premijų skyrimo dvylikai Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijos atrinktų asmenų.

Norima skirti premijas režisieriui Laurynui Bareišai, animatoriui Iljai Bereznickui, literatūrologui ir vertėjui Vytautui Bikulčiui, architektui Gintarui Čaikauskui, šokio kritikui ir kultūros vadybininkui Audroniui Imbrasui, kompozitoriui ir atlikėjui Andriui Kulikauskui, muzikologei Laimutei Ligeikaitei-Grubevičienei, menininkei Marijai Marcelionytei-Paliukei, choreografui Martynui Rimeikiui, teatrologei Daivai Šabasevičienei, menininkei Emilijai Škarnulytei ir rašytojui Alvydui Šlepikui.

Priėmus nutarimo projektą, bus skirta dvylika 340 bazinių socialinių išmokų dydžio Vyriausybės kultūros ir meno premijų iš Kultūros ministerijos 2023 metų asignavimų, iš viso – 199 920 eurų.

Teikiamu projektu ir skiriamomis kultūros ir meno premijomis siūloma įvertinti Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų ir veikėjų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją