„Tačiau pasakyti tikrai, kad tai vyks birželio 1 dar negaliu“, – sakė Vyriausybės atstovė.

„Gaunamų vakcinų planai leidžia teigti, kad galėtume pradėti masinę vakcinaciją birželio 1 dieną“, – sakė G. Balčytytė.

Ji teigė, kad planuojant suleisti apie 3 milijonus skiepų, reikia tinkamai tam pasiruošti.

„Masinės vakcinacijos metu reikės susitarti su pusantro milijono gyventojų, tai reiškia, kad turės būti atlikta apie 3 milijonus skiepų, procesas tikrai sudėtingas, didelio masto. Žmonės turės žinoti, kada, kokia vakcina, koks punktas. Todėl ryšių ir informacinių technologijų panaudojimas yra labai svarbus“, – sakė G. Balčytytė.

Ji anonsavo, kad kitą trečiadienį Vyriausybė patvirtins masinės vakcinacijos organizavimo tvarką.

„Kitą trečiadienį bus priimti sprendimai, susiję su tolesne šio proceso organizavimo tvarka. Kadangi ne visi turi gebėjimų naudotis informacinės technologijomis, turės bus užtikrinti ir kitas būdas tai organizuoti“, – teigė Vyriausybės kanclerė.

Kanclerės teigimu, savivaldybių pasirengimas masinei vakcinacijai yra skirtingas.

„Kiek žinau, yra skirtingo pasirengimo. Kai kurios sėkmingiau vykdo vakcinacijos procesą, kai kurioms sunkiau sekasi jau dabar“, – sakė G. Balčytytė.

Gyventojai, pasak jos, masinės vakcinacijos metu bus skiepijami pagal amžiaus grupes.

„Manau, kad jau buvo minėta ne kartą, kad planuojamas mišrus vakcinacijos metodas. Pagal amžiaus grupes gyventojai bus vakcinuojami. Amžiaus grupės yra tas momentas“, – sakė ji.

Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytame vakcinavimo plane nurodyta, kad masinė vakcinacija galėtų prasidėti birželio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)