„Išskirčiau pagrindinį ir didžiausią prioritetą – ambasados ekonominė veikla. Šioje veikloje matyčiau kelias sritis. Tai eksporto plėtra ir naujų rinkų paieška (...) Antra kryptis būtų bendradarbiavimas mokslo, technologijų ir inovacijų srityse“, – nuotoliniame Vyriausybės posėdyje sakė D. Gaidys.

Į naujos ambasados vadovus Vyriausybės siūlomo diplomato prioritetas būtų plėtoti Lietuvos ir Singapūro universitetų bendradarbiavimą.

„Norėčiau dar įtraukti universitetų bendradarbiavimą, kadangi pirmieji kontaktai yra užmegzti, bet bendradarbiavimas dabar nėra labai aktyvus. Gal pavyktų jį suaktyvinti. Ir aš labai norėčiau prisidėti prie to, kad atsirastų studentų manai, nes dabar tik pavieniai studentai“, – sakė jis.

Galiausiai ambasadorius pažymėjo, kad būtų dedamos pastangos pritraukiant investicijas, bendradarbiaujant startuolių ar transporto srityje.

V. Gaidį į naujas pareigas numatoma deleguoti nuo liepos 11 dienos.

ELTA primena, kad Vyriausybės nutarimu nuo 2022 metų sausio 1 dienos įsteigta Lietuvos ambasada Singapūre.

Singapūras yra svarbi Lietuvos eksporto rinka Azijoje, į kurią eksportuoja daugiau kaip šimtas Lietuvos įmonių, matomos galimybės bendradarbiavimo plėtrai Lietuvos informacijos ir ryšių technologijų, medicinos įrangos, fotonikos, maisto produktų ir gėrimų, tekstilės, plastikų ir chemijos sektoriuose. Potencialių bendradarbiavimo sričių ieško ir Klaipėdos uostas, Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų gamintojai bei „Klaipėdos nafta“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją