„Sprendimas yra unikalus. Ir šito sprendimo prašo privatus paveldo objekto valdytojas. Tai, žodžiu, džiaugiuosi irgi matydamas tokį bendrą supratimą, nes būna visada atvirkščiai, būna noras išsibraukti ar kažkaip vertinti paveldą kaip suvaržymo priemonę. Šitu atveju tai tikrai džiaugiuosi privačiu savininku, kuris mato būtent galimybę“, – Vyriausybės posėdyje sakė Kultūros ministras Simonas Kairys.

Kaip teigiama nutarimo projekto vertinimo pažymoje, Liubavo dvaro sodyboje veikia muziejus, pastatai restauruojami ir pritaikomi muziejinėms bei kultūros reikmėms, todėl dvaro sodybos kompleksas tampa patrauklesniu vietos ir užsienio turistams.

„Tačiau kai kurių Liubavo dvaro sodybos kompleksinių dalių būklė reikalauja neatidėliotinų investicijų. Liubavo dvaro sodybos statuso Kultūros vertybių registre pakeitimas (atsižvelgiant į objekto autentiškumą, kultūrinę vertę ir visuomeninę reikšmę), padėtų sprendžiant tvarkybos darbų finansavimo klausimą, nes kultūros paminklams skiriamas prioritetinis dėmesys“, – teigiama nutarimo projekto pažymoje.

Valstybinė kultūros paveldo komisija jau yra pritarusi Liubavo dvaro sodybos ir jos kompleksinių dalių paskelbimui kultūros paminklu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją