Kaip skelbia Vyriausybės Spaudos tarnyba, susisiekimo problemoms spręsti planuojama plėtoti geležinkelių transportą – bus ieškoma vietų naujoms trasoms ir tobulinamos dabartinės. Numatoma įtvirtinti ir Karmėlavos oro uostą kaip pagrindinį šalyje, plėtoti keleivinį ir krovininį vandens transportą. Gyvenamųjų vietovių plėtra vyks subalansuojant gyventojų tankį miesto ir kaimo teritorijose, renovuojant daugiabučių namų rajonus.

Apskrities kraštovaizdžio tvarkymo gairėms nustatyti, jo apsaugai užtikrinti ir biologinei įvairovei išsaugoti bus rengiami specialieji kraštovaizdžio tvarkymo planai. Bendrajame plane numatytos strateginės kryptys ir aplinkos kokybei gerinti. Planuojami rengti transporto magistralių ir kitų kelių vystymo planai turėtų padėti mažinti oro taršą, aktyvus dalyvavimas upių baseinų valdymo programose – gerinti paviršinių vandens telkinių kokybę.

Tarp strateginių miškų ūkio plėtros sprendinių apskrityje numatyta skatinti medienos apdirbimo pramonės vystymą, miškų naudojimą rekreaciniams tikslams, gerinti miškų sanitarinę būklę. Vandens ūkiui plėtoti planuojama sudaryti palankias sąlygas privatiems investuotojams investuoti į hidroenergetiką, skatinti laivybą vidaus vandenų keliais ir gerinti šių kelių infrastruktūrą, išvalyti 23 ežerus, skatinti žuvininkystės ūkių plėtrą ir naujų kūrimą. Kauno apskrities teritorijos bendrasis planas taip pat numato būsimus pramonės, turizmo ir kitų sektorių pokyčius.