Anot trečiadienį priimto Vyriausybės nutarimo, prašymai dėl perkeliamojo asmens statuso suteikimo bus priimami iki kitų metų birželio 30 dienos.

Projektą teikusi Užsienio reikalų ministerija (URM) teigė, kad jis parengtas „atsižvelgiant į tebesitęsiančią Rusijos agresiją prieš Ukrainą, Rusijos vykdomus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, gyvybiškai svarbių Ukrainos infrastruktūros objektų naikinimą“.

Pagal ankstesnį Vyriausybės sprendimą, prašymų priėmimas būtų baigtas šių metų gruodžio 31 dieną.

Vasario pabaigoje Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, Lietuva ėmėsi savo piliečių, lietuvių kilmės asmenų, taip pat asmenų, turinčių teisę atkurti Lietuvos pilietybę, jų šeimos narių perkėlimo į Lietuvą.

URM duomenimis, šiuo metu perkeliamojo asmens statusas suteiktas 70 asmenų, dešimčiai atsisakyta jį suteikti, dešimt prašymų dar nagrinėjama.

Užsienio reikalų ministerija 35 perkeltiems asmenims jau yra išmokėjusi 47 tūkst. 374 eurus – vidutiniškai 1354 eurus žmogui – kaip kompensaciją už nepervežtą turtą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija savo ruožtu sudarė sutartis dėl paramos integracijai teikimo su 50 asmenų ir šioms reikmėms išmokėjo 58 tūkst. 280 eurų arba po 1165 eurus žmogui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją