Liberalų sąjūdžio deleguotas teisingumo ministras Remigijus Šimašius tvirtina, kad dabar dalies Seimo narių siūloma pataisa nesprendžia jokių problemų, o kaip tik įveda naujų, nes tėvas ar motina su vaikais jau nebegalėtų būti laikomi šeima.

„Tėvai ir vaikai yra šeima, o konstitucinė pataisa įneštų daug neaiškumų (...) Kaip traktuoti giminystės ryšiais susijusius asmenis? Kaip traktuoti asmenis, kurie gyvena kartu, manydami, kad yra šeima?“, - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė R. Šimašius. Anot jo, liberalai nemato priežasčių keisti Konstituciją.

„Tai yra daugiau ideologinė ir vertybinė diskusija ir vienodos nuomonės Vyriausybėje negali būti“, - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Seime pasirašęs po pasiūlymu Konstitucijoje įtvirtinti nuostatą, kad šeima yra tik santuokoje gyvenantys vyras ir moteris. Ministras motyvuoja, kad aiškesnis „santuokos ir šeimos ryšio nustatymas“ jokių neigiamų pokyčių neįneštų.

„Mes nepritariame tokia konstitucinei nuostatai, kur šeima būtų apibrėžiama tik vyro ir moters santuokos pagrindu sudaryta šeima, nes manome, kad tai diskriminacinė nuostata visiškai nežinioje paliekanti kitas gyvenimo formas. Kaip pavadinti mamą, auginančią du vaikus be tėvo? Ar tai nebėra šeima? Todėl manome, kad žmogaus teises pažeidžiančių nuostatų neturėtų būti“, - kalbėjo Liberalų sąjūdžio vadovas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Galutinę poziciją Seimui Vyriausybė žada pateikti trečiadienį. Seime 98 iš 141 Seimo nario siekia, kad būtų pakeista Konstitucija, šeimą įtvirtinant kaip santuoką tarp vyro ir moters. Tokių žingsnių imtasi po to, kai Kontitucinis Teismas paskelbė, kad Šeimos koncepcijos nuostatos, šeima laikančios tik santuokoje gyvenančius žmones, prieštarauja Konstitucijai.