Šiuo metu Motinos diena, minima pirmą gegužės sekmadienį, yra įteisinta kaip šventinė diena. Tėvo diena, minima pirmą birželio sekmadienį, tėra atmintina diena.

Jas sulyginti pasiūlė Seimo narės Marija Aušrinė Pavilionienė ir Ona Valiukevičiūtė. Taip, pasak jų, būtų „įgyvendintas lygiateisiškumo šeimoje principas“.

Tačiau kartu parlamentarai paraginti pakeisti Darbo kodeksą, kad nebūtų kilnojamos poilsio dienos, visuomet sutampančios su sekmadieniais minimomis švenčių dienomis (Velykų pirmąja, Motinos ir Tėvo dienomis).

Anot Vyriausybės, darbo dienų skaičiaus sumažėjimas turi neigiamų ekonominių padarinių – dėl papildomos švenčių dienos nustatymo sumažėtų darbuotojų, dirbančių pagal laikinę ir vienetinę darbo apmokėjimo sistemą, darbo užmokestis, įmonės netektų dalies pelno, sumažėtų įplaukos į valstybės ir savivaldybių biudžetus bei kitus valstybės pinigų fondus

Finansų ministerija anksčiau buvo skeptiškai įvertinusi papildomas šventines dienas. Mat šventinę dieną valstybės biudžetas gauna maždaug 100 mln. litų mažesnes pajamas.

2005 metų pabaigoje Seimas grąžino gyventojams su savaitgaliais sutampančias švenčių dienas. Pagal priimtą pataisą poilsio dienos, sutampančios su švenčių dienomis, perkeliamos į artimiausią darbo dieną.

Lietuvoje dabar yra 13 šventinių dienų per metus. Tai šiek tiek daugiau nei vidutiniškai Europos Sąjungos šalyse.