Įvertinus visus turimus duomenis nustatyta, kad pareigūnai veikė pagal numatytas instrukcijas. Poste dirbę pareigūnai negavo informacijos, kad vežamam asmeniui kyla reali grėsmė gyvybei, todėl nukreipė automobilį aplinkiniu keliu, kuriuo taip pat galima pasiekti ligoninę.

Kaip nurodoma pranešime, pareigūnai vežamo asmens nematė, trumpai bendravo tik su automobilį vairavusia moterimi, kuri paaiškino, kad greitosios medicinos pagalbos medikams telefonu papasakojusi jo būklę, išgirdo, kad GMP siunčiama nebus. Mamai pasiūlyta ligonį atvežti patiems artimiesiems, o jei vežant būklė pablogėtų – kviesti greitąją.

Primename, kad tuo metu Vilniuje vyko NATO viršūnių susitikimas ir eismas tam tikrose vietose buvo ribojamas dėl kortedžų vykimo.

Todėl pašalinio automobilio įleidimas į uždarą zoną galėjo kelti realią grėsmę automobilio vairuotojui, keleiviams ir kortedžui. Instruktažų metu pareigūnai buvo instruktuoti kaip elgtis tokiose situacijose. Panašių atvejų buvo ne vienas – visais atvejais sprendimus priimdavo pamainos vyresnieji.

Pirmąją NATO viršūnių susitikimo dieną vos keli šimtai metrų nuo Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Lazdynuose mirė vos 41 metų sulaukęs vyras. Kaip portalui teigė policijos pareigūnai, vyras buvo gaivintas medikų. Tačiau įvykio vietoje buvę artimieji portalui 15 min tikino, kad prie ligoninės budėję policijos pareigūnai atsisakė praleisti jau dūstantį vyrą gabenančią jo motiną ir liepė vykti apylanka.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla patikino, kad policijos pareigūnai turėjo iš anksto parengtas instrukcijas, kaip jiems elgtis vienokioje ar kitokioje situacijoje. „Reikia suprasti, kokios buvo ir situacijos. Tiesiog, kortežai vyksta, saugumas turi būti užtikrintas nepriekaištingai.

Tiesiog, policijos pareigūnai turėjo iš anksto parengtas instrukcijas, planus ir jie turėjo tokioje situacijoje užtikrinti tokių planų veikimą“, – akcentavo generalinis policijos komisaras. „Jeigu tikrai būtų buvusi tokia situacija, pagal visas instrukcijas – kiekvienas pareigūnas turi savo vyresnįjį, jis turi dar vyresnįjį – tikrai individualiai tie klausimai vienaip ar kitaip turėjo būti sprendžiami“, – patikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)