Tiek Palanga, tiek Šventoji ragina miestiečius ir atvyksiančius poilsiautojus nepirkti savų fejerverkų ir taip neteršti kurorto, o ruošia valdiškų fejerverkų šou.

„Palanga savo ilgametės tradicijos nekeičia – kviesime ant Palangos tilto visus pasigrožėti dangų nušviečiančiais fejerverkais. Juk nuostabus vaizdas, kai aplink jūra, smėlis ir regi įspūdingus fejerverkus. Tai kasmet švęsti Naujųjų metų į Palangą atvilioja poilsiautojus iš įvairių Lietuvos kampelių“, – sakė Palangos kultūros ir jaunimo centras direktorė Vita Petrauskienė.

Kaip išvengti spūsčių?

Fejerverkai dangų prie Palangos tilto nušvies gruodžio 31 d. lygiai vidurnaktį ir truks 10 minučių.

„Juk daug maloniai regėti danguje fejerverkų puokštes, nei pavieniams asmenims pirktis pirotechnikos priemones, dėžutės, jas degioti ir teršti kurortą. Raginame nepirkti savų fejerverkų. Tai, ką pamatysite, bus malonu akiai ir saugiau, nei degioti savus fejerverkus“, – teigė V. Petrauskienė.

Pasiteiravus apie sumą, kurią Palangos miestas skiria būtent šiems fejerverkams, ji atsakė: „Nemėgstu kalbėti apie sumas, bet jei jums ar žmonėms reikia žinoti, tai pasakysiu – 5 tūkstančiai eurų. Taupome, žiūrime, deramės su tiekėjais, norime, kad palangiškiai ir kurorto svečiai pajustų šventinę atmosferą.“

Palangos kultūros ir jaunimo centras direktorė V. Petrauskienė įvardijo ir tai, ko dar nevertėtų daryti šiame pajūrio kurorte.

„Planuokitės laiką ir Naujųjų metų nakties šventimą iš anksto – nieko nedarykite paskutinę minutę ir nereikės laukti automobilių spūstyse. Jei gruodžio 31 dieną į Palangą vyksite 23.30 val., žinoma, kad pateksite į spūstis, bet jei ramiai atvyksite anksčiau ir po fejerverkų niekur neskubėsite – galėsite mėgautis laiku.

Palangoje galite pasivaikščioti ir pasigrožėti ir nuostabiu Birutės parku, ir pajūriu, ir kitomis vietomis. Dažnai daugelis daro klaidą, kad per skubėjimą nepamato viso to grožio. Taigi prieš šventes noriu visiems palinkėti: „Neskubėkime ir grožėkimės kiekviena akimirka“, – ragino V. Petrauskienė.

Du šimtai gyvų eglučių ir koncertų įvairovė


Palangiškiai kviečia apsilankyti ir prie miesto eglės – ne įprastos žaliaskarės, o Eglių eglės, sudarytos iš beveik dviejų šimtų gyvų eglaičių ir nušviestos 12 tūkstančių lempučių.

Vyks ir įvairių koncertų Palangos Kurhauze, Gintaro muziejuje, Palangos koncertų salėje, taip pat daug pramogų ir įvairių atlikėjų pas save kviečiasi ir įvairių restoranų, viešbučių bei pokylių sales nuomojantys verslininkai ir renginių organizatoriai.

Čia jau šou programa labai įvairi: nuo „Hiperbolės“, Džordanos Butkutės, Rūtos Ščiogolovaitės, Nijolės Pareigytės, Martyno Kavaliausko ir Gabrieliaus Vagelio iki „Lietuvos balso“ atlikėjos Indrės Juodeikienės.

Taip pat veiksmo netrūks bei fejerverkai nušvis ir Šventojoje Pėsčiųjų aikštėje.

„Čia jau fejerverkų bus mažiau nei Palangoje, kadangi bendruomenė mažesnė ir svečių atvyksta mažiau. Siūlome, kad žmonės išeitų iš savo namų ir saugiai miesto aikštėje su kaimynais pasitiktų Naujuosius“, – paaiškino V. Petrauskienė.

Kitu keliu pasuko Nida, Juodkrantė ir Klaipėda – masinių fejerverkų miesto aikštėse atsisakyta, o pasiūlyta kita patraukli alternatyva – lazerių šou. Apie šių pajūrio vietovių Naujųjų metų siūlomas pramogas – kitame Delfi straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)