Ir nors pastaruoju metu jau vis dažniau buvo kalbama apie nuovargį nuo karo Ukrainoje, nuo Rusijos besiginančiai šaliai karas Izraelyje yra dar vienas smūgis, nes akivaizdu, kad daugiau dėmesio jau dabar tenka Izraeliui, o ateityje jam gali atitekti ir resursai.

A. Pocius antrino, kad Rusijos toks ir buvo tikslas – nukreipti tarptautinį dėmesį ir pagalbą nuo Ukrainos. „Ir nepamirškime, kad dar vienas židinys yra Kosovo – Serbija su kosoviečiais, jie turi ten rimtą konfliktą, nežinau, kada jis gali baigtis: tai prislopsta, tai vėl kas nors šliūkšteli benzino į žarijas. Toje asamblėjoje, kurioje dalyvavau, ir buvo kalbama apie šitą variantą, Rusija įvardijama kaip žaidėja, sakoma, kad gali nukreipti dėmesį nuo Ukrainos, jog Europa turėtų kitą galvos skausmą, be Ukrainos. Mes puikiai žinome, kad Izraelis palaiko labai gerus santykius su JAV, Izraelio bendruomenė Amerikoje taip pat yra labai įtakinga, taigi JAV dėmesys bus skirtas Izraeliui“, – tvirtino A. Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)