Varžybose, kurias organizuoja Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras, dalyviai varžysis kovinio šaudymo rungčiai naudodami turimus tarnybinius ar nuosavus snaiperinius (medžioklinius, sportinius) ginklus.

Mokymo centras tokio pobūdžio varžybas organizuoja jau ketvirtą kartą, kuriose tradiciškai savo taiklumą išbando ne tik Lietuvos kariuomenės, bet ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" bei Viešojo saugumo tarnybos atstovai, primena Krašto apsaugos ministerija.

Šių varžybų tikslas - tęsti snaiperinio šaudymo tradicijas, keistis patirtimi, palyginti įgūdžius, bendrauti ir populiarinti taiklųjį šaudymą bei snaiperio specialybę Lietuvos vidaus tarnybose.

Šaudymo varžybose dalyviai suskirstomi pagal dvi ginklo grupes. Pirmoje - snaiperinių ginklų grupėje dalyviai varžosi naudodami specialiai snaiperiams gaminamais ginklais. Į šią kategoriją taip pat patenka ir medžiokliniai karabinai bei sportiniai ginklai su pritvirtintu optiniu taikikliu. Antroje grupėje - dalyviai naudojasi modifikuotais šaulių ginklais, tai yra visais pusiau automatiniais šautuvais. Rungties nugalėtojais tampa daugiausiai taškų tam tikroje ginklo rūšies rungtyje surinkę dalyviai.

Pasak organizatorių, kiekvienais metais rengiamos varžybos "Snaiperių diena" jau tampa savotiška snaiperių profesine švente, kurioje netrūksta kovinės dvasios ir sportinio azarto ir labiausiai jaučiamas šios srities profesionalų bendradarbiavimas.