Tokią žinią V. Vasiliauskas pranešė apsilankęs Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje. Anot jo, nei jis asmeniškai, nei Lietuvos bankas „Lietuvos ryto“ akcijomis nesidomėjo, o tokią informaciją skleidžiantiems asmenims centrinio šalies banko vadovas patarė „persišviesti galvą“.

„Perskaičiau šiandien „Lietuvos rytą“. Vėlgi – straipsnį be autorių. Ir pagalvojau, kad, na, kodėl komisija išklauso žodžių, pasakytų per tarpininkus? Tiesiog, galvoju, tiesiai reikia nueiti ir pasakyti, - savo neplanuoto apsilankymo Antikorupcijos komisijoje motyvus aiškino Lietuvos banko vadovas. - Tai nuėjau ir pasakiau, kad niekada nesame šnekėję apie „Lietuvos ryto“ akcijų perleidimą. Ir kad Lietuvos banko, kaip priežiūrinės institucijos, „Lietuvos ryto“ klausimai visiškai nedomina. Ir žmonės, kurie galvoja kitaip, na... Kai susiduriu su nesąmone, dažniausiai siūlau žmonėms persišviesti galvą. Tą patį galiu pasakyti ir šiuo atveju.“

V. Vasiliauskas taip pat nurodė, kad per paskutines dvi „Snoro“ veikimo dienas, po „Lietuvos ryto“ publikacijos apie puolimą prieš „lietuviškus bankus“, vien indėliais iš „Snoro“ atsiimta daugiau kaip 100 mln. Lt.

„Po publikacijos išėjo maždaug apie 111 mln. Lt. Būtent indėlių forma“, - sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas. Kiek pinigų iš „Snoro“ iškeliavo ne indėlių pavidalu – jis teigė negalįs atskleisti, kadangi tai yra su ikiteisminiu tyrimu susijusi informacija.

„Komisijos pakviestas „Lietuvos ryto” vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas parlamentarams tvirtino iš buvusio „Snoro” prezidento Raimondo Baranausko kelis kartus girdėjęs, kad Lietuvos banko vadovas V.Vasiliauskas jį raginęs dėl ramesnio gyvenimo atsisakyti „Lietuvos ryto”, reikliai vertinančio prezidentės veiklą, akcijų („Snoras” turėjo kiek daugiau kaip trečdalį „Lietuvos ryto” akcijų)“, - rašoma trečiadieninėje „Lietuvos ryto“ publikacijoje.

Tai V. Vasiliauskas vertina kaip pagrindą galimam ieškiniui dėl šmeižto. Be to, taip esą talkinama Londone esančių buvusių „Snoro“ savininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko advokatams.

„Visa tai aš vertinu tiesiog kaip gynybinę poziciją. Kaip bandymą parodyti, kad procesas yra politinis. Taip yra renkami taškai ekstradicijos byloje. O šiaip, kaip privatus asmuo, aš tikrai svarstau teisines galimybes kreiptis į teismą dėl šmeižto. Nors formuluotės yra pateiktos įdomiai – kad aš kalbėjau, man sakė. Iš tos serijos „kas galėtų paneigti galimybę“. Dar kartą sakau – tai yra visiška nesąmonė“, - pabrėžė V. Vasiliauskas.

Dėl sąsajų su „Snoru“ darbo netekęs Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorius Kazimieras Ramonas bylinėjasi dėl sugrąžinimo į darbą. V. Vasiliauskas į tokius jo veiksmus reaguoja ramiai: „Mes jį atleidome dėl to, nes manėme, kad jis padarė pažeidimus. Teismas padės tašką šitoje visoje istorijoje“.