"Teikimas atleisti R.Palaitį nuo kovo 26 dienos jau išsiųstas į Prezidentūrą", - trečiadienio vidurdienį BNS sakė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

Kaip informavo Vidaus reikalų ministerija, savo atsistatydinimo pareiškime R.Palaitis nurodė atsistatydinantis nuo kovo 26 dienos.

Tačiau konservatorių frakcijose Seime seniūnas Jurgis Razma paragino prezidentę ir premjerą rasti būdų, kad ministras oficialiai pareigų netektų nuo trečiadienio.

Trečiadienio rytą pareiškimą premjerui nunešęs ministras sakė tikįs, kad jo pasitraukimas "išspręs ne tik Vyriausybės, bet ir koalicijos bėdas bei leis visiems susitelkti sprendžiant valstybei svarbius klausimus".

Apie ketinimą atsistatydinti ministras pranešė pirmadienį po susitikimo pas prezidentę Dalią Grybauskaitę. Šiame pasitarime taip pat dalyvavo premjeras A.Kubilius bei Liberalų ir centro sąjungos vadovas Algis Čaplikas.

Prieš tai konservatoriai ir Liberalų sąjūdis pareiškė esantys pasirengę formuoti mažumos Vyriausybę be R.Palaitį delegavusios Liberalų ir centro sąjungos, jei ministras nesitrauks. Politikai taip pat buvo iškėlę pirmalaikių rinkimų galimybę.

Įtampa valdančiojoje koalicijoje kilo, kai vidaus reikalų ministras R. Palaitis prieš premjero valią vasario 15 dieną iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.