Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbtais duomenimis, iš viso per pastaruosius tris 2011-ųjų mėnesius Darbo partiją parėmė 11 V. Uspaskicho koncernui „Vikonda“ priklausančių ar su juo susijusių įmonių. Visos 11 bendrovių gruodžio 14 d. pervedė identiškas sumas – po 42,42 tūkst. Lt į partijos sąskaitą.

Kitos įmonės „darbiečius“ rėmė kuklesnėmis sumomis. Tiesa, įmonė „Klukis“ partijai nepagailėjo 42 tūkst. Lt, bendrovė „Atsakingi sprendimai“ šiai politinei jėgai atseikėjo 28 tūkst. Lt, o įmonės „Pro Bonus“ ir „Vakarų inžineriniai tinklai“ – po 20 tūkst. Lt.

Per ankstesnius 9 praėjusių metų mėnesius Darbo partija surinko gerokai mažiau paramos. Iš viso – apie 218,6 tūkst. Lt. Per visus 2010 metos politinė jėga surinko beveik 468,2 tūkst. Lt – beveik tiek pat, kiek per vieną praėjusių metų gruodžio dieną jai sunešė V. Uspaskicho verslas.

V.Uspaskichas: konservatorių gauta parama – verslo protegavimo išdava

Pats Darbo partijos lyderis DELFI atvirai teigė, esą didelę pinigų injekciją iš „Vikondos“ įmonių paskatino politinis sprendimas uždrausti verslo paramą partijoms.

„Viskas. Tiek ir tėra. Ištempsime iki rinkimų ir gausime kažkiek dotacijos. Ir viskas. Jokių paslapčių nėra. (...) O ką daryti?“, - kalbėjo V. Uspaskichas, primindamas, kad jo verslas ne pirmą kartą stambias sumas skiria partijos iždui.

Paklaustas, kodėl konservatoriai sulaukė įvairių įmonių paramos, o „darbiečius“ maitino jo paties verslas, pašnekovas tai aiškino valdančiųjų korupcija.

„Jie valdžioje. Jie proteguoja kai kurias įmones, ir jos remia. Ir viskas. Tai yra korupciniai dalykai praktiškai“, - rėžė V. Uspaskichas.

Jis taip pat tikino, kad norinčių remti Darbo partiją buvo daugiau, tačiau verslas esą bijo dabartinių valdančiųjų keršto už tokią paramą.

Iš pagrindinių politinių jėgų, tik trijų partijų finansavimo duomenys už paskutinį praėjusių metų ketvirtį dar nėra paskelbti. Tai Socialdemokratai bei dvi lig šiol dosniausiai verslo finansuotos partijos – Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.