G.Jasaičio teigimu, ikiteisminis tyrimas dėl Darbo partijos ūkinės ir finansinės veiklos vyksta sklandžiai, tačiau šiandien atsakyti, kada bus priimti esminiai procesiniai sprendimai, esą negalima. Dalis tyrimo priklauso nuo ekspertų, analizuojančių partijos finansinius dokumentus, darbo terminų. Gavę atsakymus iš specialistų prokurorai galės greičiau priimti vienokius ar kitokius sprendimus.

G.Jasaitis pabrėžė, kad įstatymai numato 6 mėnesių terminą, kuriam praėjus įtariamieji ikiteisminiame tyrime gali kreiptis į ikiteisminio tyrimo teisėją su prašymu nutraukti tyrimą dėl per ilgo tyrimo.

V.Uspaskichas į Rusiją išvyko prieš pustrečio mėnesio prasidėjus kratoms Darbo partijoje ir iki šiol negrįžta. Neseniai jis laišku informavo, kad to ir neketina daryti, o parodymus pažadėjo duoti tik dalyvaujant tarptautinėms organizacijoms.

Neoficialiomis žiniomis, Darbo partijos buhalterijos bylą tiriantys prokurorai jau nustatė, kad galimas nusikaltimas melagingai tvarkant apskaitą buvo vykdomas iki pat kratos partijos būstinėje sostinės Ankštojoje gatvėje dienos.

Netrukus po jos, V.Uspaskichas suspendavo savo veiklą partijoje, o kai jai, kaip juridiniam asmeniui, birželį buvo pateikti įtarimai, atsistatydino. Šiuo metu laikinai Darbo partijai vadovauja Loreta Graužinienė, kuri negali byloje atstovauti partijos, nes jau yra apklausta kaip liudininkė.

Prokurorai bandė į apklausą išsikviesti V.Uspaskichą, tačiau jis nereagavo į šaukimą atvykti į Generalinę prokuratūrą.

Tirdami Darbo partijos buhalterijos bylą, prokurorai įtariamaisiais apklausė kai kuriuos partijos narius, atliko kratą partijos būstinėje, V.Uspaskicho namuose, paėmė kompiuterių laikmenas. Byloje liudijo keli Darbo partijos frakcijai Seime priklausantys ir priklausę parlamentarai, tarp kurių buvo ir L.Graužinienė, ir Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Darbo partija buvo pateikti įtarimai dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo (neteisingai užpildytų deklaracijų – DELFI) bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.