"Kai gausim kokius nors dokumentus, tada ir svarstysim, nes dabar neturim jokių įrodymų, meras neigia tuos visus dalykus, o kaltinimus pagrindžiančių originalių dokumentų nėra. Tegu opozicija pateikia originalius dokumentus, tada ir svarstysim", - sakė ketvirtadienį Švenčionių rajone apsilankęs V.Uspaskichas.

Nors oro linijos "LOT Polish Airlines" Švenčionių politikams raštu patvirtino, kad šio rajono savivaldybės meras Varšuvos oro uoste pasirodė neblaivus ir drumstė viešąją tvarką, tad jam su bendrakeleiviais nebuvo leista skristi į Paryžių, V.Uspaskichas sako kaltinimus esant sufabrikuotus.

"Aš mačiau, tai ne dokumentas, o sufabrikuotas popierius, nepasirašytas kompetetingų atstovų, nei originalaus parašo, nieko. Kodėl mes turėtumėm svarstyti kažkokius tualetinius popieriukus", - sakė V.Uspaskichas.

Jo teigimu, toliau Darbo partija V.Vigelio elgesį svarstys, jei iš opozicijos bus pateikti, jo žodžiais, kaltinimus pagrindžiantys originalūs dokumentai.

Pernai lapkritį Švenčionių rajono meras V.Vigelis su dar dviem bendrakeleiviais iš savivaldybės bei jos valdomos įmonės skrido į komunalininkų konferenciją Paryžiuje, tačiau jos nepasiekė - atskridę iki Varšuvos apsisuko ir grįžo atgal į Lietuvą.

Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė. Meras iš pradžių teigė, jog apskritai niekur neskrido, po to aiškino, kad buvo priverstas apsisukti Varšuvoje ir grįžti, kai sužinojo apie žmonai daromą operaciją.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), kaip įtariama, neblaivių išlaipintų iš lėktuvo mero V.Vigelio ir bendrakeleivių elgesį pavedė įvertinti Švenčionių rajono tarybai.

Kartu su "darbiečiu" V.Vigeliu tuomet keliavo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vietos ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius bei savivaldybės valdomos bendrovės "Švenčionių švara" direktorius Kazimieras Džiaukštas, nurodo VTEK.

Komisija tvirtino neturinti įgalinimų vertinti jų elgesio, bet išsakė nuomonę, kad meras ir jo bendrakeleiviai elgėsi neetiškai.