Pasak VTEK pranešimo, šių metų kovą trys Varėnos rajono savivaldybės tarybos nariai – Marius Krakauskas, Saulius Ivanauskas ir Rasa Kačiurinienė – savivaldybės tarybos posėdyje balsavo nepriimti savo pačių pareikštų nusišalinimų. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad tokiais veiksmais šie valstybės politikai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam iškilus – nusišalinti.

Nustatyta, kad minėtajame savivaldybės tarybos posėdyje buvo sprendžiami du klausimai, susiję su M. Krakausko ir R. Kačiurinienės darboviete – VšĮ Varėnos ligonine – bei S. Ivanausko darboviete – VšĮ Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centru. Prieš sprendžiant šiuos klausimus, meras paklausė, kas iš tarybos narių norėtų nusišalinti. M. Krakauskas, S. Ivanauskas ir R. Kačiurinienė pakėlė rankas, bet iš posėdžių salės neišėjo. Meras pasiūlė neleisti šiems valstybės politikams nusišalinti, nes nebūtų kvorumo. Po to vyko balsavimas, kuriame dalyvavo ir patys nusišalinti norėję M. Krakauskas, S. Ivanauskas ir R. Kačiurinienė.

VTEK pabrėžia, kad nusišalinęs asmuo negali dalyvauti, kai sprendžiama priimti ar nepriimti jo pareikštą nusišalinimą. Tuo metu nusišalinęs asmuo privalo būti išėjęs iš patalpos, kurioje šis klausimas sprendžiamas.

Tyrimai atlikti gauto pranešimo ir papildomos informacijos pagrindu. VTEK aiškinosi aplinkybes, kai šių metų kovą Varėnos rajono savivaldybės tarybos posėdyje minėtieji valstybės politikai galbūt nenusišalino ir balsavo nepriimti savo pačių pareikštų nusišalinimų.