Ž. Plytnikas MRU nebedirba. Tokį sprendimą jis priėmė nesulaukęs Ūkio ministerijos, kuriai iki šių metų pabaigos pavaldi VPT, leidimo dirbti tokį papildomą darbą. Vėliau ūkio ministras Rimantas Žylius VPT vadovui davė leidimą dėstytojauti MRU, tačiau Ž. Plytnikas savo sprendimo nepakeitė ir šioje aukštojoje dėstyti neketina.

Po paskutinio savo svarstymo VTEK, VPT vadovas nedaugžodžiavo.

„Komisija uždavė kelis klausimus, aš atsakiau. Ir tuo pasibaigė. Buvo keli neaiškumai ir patikslinome“, - žurnalistams sakė Ž. Plytnikas.

Paklaustas, ar trauksis iš posto, jei VTEK išvada bus neigiama, VPT direktorius teigė tokio varianto kol kas nesvarstęs.

„Gyvenimas parodys, kaip čia kas bus. Pažiūrėsim, kokia bus komisijos išvada. Tikiuosi objektyvios“, - pridūrė Ž. Plytnikas.

Savo sprendimą dėl VPT vadovo VTEK turėtų paskelbti apie 15 val.

Nors skelbta, kad trečiadienį VTEK priims savo verdiktą, sprendimas priimtas nebuvo.

„Komisija nusprendė pratęsti tyrimą dėl Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus Žydrūno Plytniko elgesio. Nutarta esant reikalinga gauti papildomos informacijos, kuri leistų tinkamai ir išsamiai įvertinti šio asmens veiksmų, susijusių su Mykolo Romerio universiteto organizuotais viešaisiais pirkimais, atitiktį Įstatymo nuostatoms“, - skelbia VTEK.

Tai reiškia, kad sprendimas dėl Ž. Plytniko bus priimtas kitąmet, kai VPT jau nebebus pavaldi Ūkio ministerijai.

DELFI primena, kad nuo sausio VPT tampa nepriklausoma valstybine institucija. Ji bus pavaldi ne Ūkio ministerijai, kaip buvo iki šiol, bet tiesiogiai prezidentūrai.