Teigiama, kad tiek E. Jankevičius, tiek L. Kukuraitis savo privačių interesų deklaracijose galbūt nenurodė sudarytų paskolų sandorių.

VTEK spalio mėnesį nusprendė, kad tarnybinę etiką pažeidė ir ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, ir žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, ir kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Pernai lapkritį tapęs ministru, V. Sinkevičius šių pareigų nenurodė privačių interesų deklaracijoje per numatytą 30 dienų terminą ir pirmąkart tai deklaravo šiemet rugsėjį.

Tuo metu žemės ūkio ministras G. Surplys tinkamai nedeklaravo privačių interesų, laiku nedeklaravęs banko paskolos.

Pasak VTEK, G. Surplys ir jo sutuoktinė su tuometiniu banku „Nordea“ 2011 metais pasirašė 121 tūkst. eurų vertės būsto paskolos sutartį, kuri dar nėra pasibaigusi.

Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson Švedijoje nedeklaravo savo akcijų ir investicijų. Ji 2001 metais tapo bendrovės „Ericsson“ akcininke , o sandorį su banku sudarė 1998 metais. Pabrėžiama, kad sandoriai vis dar galioja.

VTEK pradėtas tyrimas ir dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos bei dėl švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės.