Praėjusį penktadienį Baltijos televizijos laidoje "Korida" radikalus Seimo populistas V.Šustauskas pareiškė, kad "Lietuvoje tvarka bus tik tada, kada sukalens kalašnikovai".

"Kas ryšis tai padaryti? Galbūt aš būsiu vienas iš tų", - į savo paties klausimą tiesioginėje televizijos laidoje atsakė V.Šustauskas, jau anksčiau pagarsėjęs skandalingais išsišokimais.

Generalinė prokuratūra VSD prašo įvertinti, ar tokie vieši V.Šustausko samprotavimai nebuvo raginimas smurtiniams veiksmams prieš konstitucinę valstybės valdžią, pranešė prokuratūros atstovas spaudai.

VSD antradienį nekomentavo Generalinės prokuratūros prašymo.

Gatvės politiko reputaciją turintis V.Šustauskas televizijos laidoje, be kita ko, priminė 1999 metais Armėnijoje įvykusį incidentą, kai parlamento rūmuose teroristai nušovė Armėnijos premjerą, parlamento pirmininką ir dar 6 asmenis.

"Žiūrėkime į Armėnijos parlamentą - kitaip pradėjo dirbti, kai atėjo ir nupylė kelis", - sakė V.Šustauskas televizijos laidoje. Jis taip pat teigė turįs pakankamai ginklų, kad "įveiktų Seimą".

Radikaliai Lietuvos laisvės sąjungai vadovaujantis V.Šustauskas jau anksčiau yra turėjęs nemalonumų su teisėsauga už nesankcionuotas protesto akcijas. Jis yra sulaukęs didelio vietos ir užsienio politikų bei visuomenės atstovų pasmerkimo už antisemitinius pareiškimus.