Taip jis kalbėjo Lietuvoje rengiantis įtvirtinti tvarką, kad pasieniečiai ir migracijos pareigūnai galėtų siūlyti pinigų į kilmės šalis norintiems grįžti migrantams. „(...) jei žmonės sutinka savanoriškai grįžti į savo kilmės šalį, toks variantas svarstytinas ir manau, kad jis padėtų įtikinti žmones, kad jie pasirinktų šį kelią“, – žurnalistams pirmadienį sakė R. Liubajevas.

„Bet noriu pasakyti, kad tokių asmenų neturime daug. Be to, žmonės gana dažnai keičia nuomonę“, – pridūrė jis.

Anot VSAT vado, šiuo metu apie dešimt migrantų yra išsakę norą savanoriškai sugrįžti į kilmės šalį, bet „kiekvieną dieną tas skaičius labai smarkiai keičiasi“.

Lietuvoje svarstoma įvesti tvarką, kad pasieniečiai ir migracijos pareigūnai galėtų pasiūlyti kišenpinigius ir lėšas lėktuvo bilietams įsigyti norintiems į kilmės šalį grįžti migrantams. Ši tvarka turėtų būti patvirtinta kitą savaitę vidaus reikalų ministrės įsakymu, teigia Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė.

Tikslios sumos, kurios bus siūlomos migrantams, dar nėra aiškios. Taip pat nėra aišku, ar jos bus mokamos iš europinių, ar nacionalinių lėšų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)