„Tas dokumentas buvo ilgai ruošiamas, jis šiuo metu yra visiškai paruoštas, vyksta derinimo procedūros su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene“, – pirmadienį LRT radijui sakė R. Liubajevas.

„Manau, kad artimiausiu metu pavyks suderinti ir pasirašyti priedangos planą“, – teigė jis.

R. Liubajevas pabrėžė, kad naujas sienos priedangos planas yra svarbus VSAT pareigūnams. Pasak jo, jame būtų numatytas dar glaudesnis kariuomenės ir pasieniečių bendradarbiavimas krizės atveju.

„Tai nereiškia, kad šiuo metu to bendradarbiavimo ir sąveikos su Lietuvos kariuomene nėra. Kaip ir minėjau, šiandien turime situaciją, kai tas bendradarbiavimas vyksta nuolat ir yra labai efektyvus. Tačiau priedangos plano buvimas mums suteiktų papildomų priemonių lanksčiai reaguoti ir nustatyti tam tikrus momentus, sąlygas, kuriomis būtų dislokuojama ir kariuomenė prie mūsų sienos, ir mūsų pajėgos“, – plano privalumus įvardijo pasieniečių vadas.

Patvirtinti sienos priedangos planą dar iki liepos 11 d. paragino ir sekmadienį Prezidentūroje posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT).

„Labai svarbu greičiau patvirtinti naują sienos priedangos planą, dėl kurio buvę likę tam tikrų nesuderintų dalykų tarp Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos kariuomenės, kad kariuomenė galėtų efektyviai ir laiku ateiti mūsų sienos apsaugos pareigūnams ir, kad čia nebūtų jokių neapibrėžtumų, kad sienos apsaugos algoritmai veiktų kaip laikrodis“, – sekmadienį žurnalistams sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją