Tuo tarpu politologas Lauras Bielinis teigia, jog iš esmės nėra jokio skirtumo – dalyvaus V. Romanovas rinkimuose ar ne. Esą jo partija bet kuriuo atveju surinks juokingai mažą balsų kiekį.

„Kam jūs manęs klausiat?“

Neseniai įsisteigusiai Lietuvos žmonių partijai V. Romanovas nepanoro vadovauti – šios garbės jis atsisakė jau per partijos steigiamąjį suvažiavimą. Tačiau multimilijonierius, paklaustas, ar pats su savo partija kandidatuos į Seimą, nesako nei „taip“, nei „ne“.

„Kam jūs manęs klausiat? Yra spaudos atstovas, ir klauskit. Apie gandus aš turiu šnekėti? Gandai yra gandai. Gerai, neturiu laiko apie gandus šnekėti“, - DELFI sakė V. Romanovas, paprašytas pakomentuoti gandus, esą jis susiruošė į Seimą.

Žmonių partijos pirmininkė J. Šimanauskienė taip pat nebuvo linkusi atvirauti apie idėjiniu partijos lyderiu vadinamo V. Romanovo politinius planus.

„Mes paskelbsime, kai deleguosime,. (...) Dar truputėlį palaukite“, - paklausta, kada paaiškės visi jos partijos kandidatai į Seimą, DELFI sakė partijos vadovė. Kaip ir idėjinis partijos lyderis, apie V. Romanovo kandidatavimą ar nekandidatavimo ji nieko nepasakė.

L.Bielinis Žmonių partijai žada ne daugiau kaip 0,5 proc. balsų

Tuoj po partijos įsteigimo Ūkio banko pagrindinis akcininkas teigė neketinantis pats eiti į Seimą. Dabartinis turtuolio nenoras sakyti nei „taip“, nei „ne“ politologo L. Bielinio nestebina. Tačiau, jo nuomone, nei V. Romanovo dalyvavimas, nei jo nedalyvavimas rinkimuose Žmonių partijai nepadėtų.

„Manau, tai nieko nepakeistų, nes ši partija iš tikrųjų savęs neeksponuoja. Ir šiai dienai nemanau, kad jie sugebėtų surinkti daugiau nei 0,5 proc. balsų“, - DELFI sakė L. Bielinis. Anot jo, pusės procento Žmonių partija neperkoptų nei su V. Romanovu tarp kandidatų į Seimą, nei be jo.

„Jau nuo pat pradžios šios partijos buvo aišku, kad ji ne taip daroma. Ir man kilo įtarimas, kad ji (kuriama – DELFI) ne rinkimams. Tada klausimas – kam? Gali būti, kad tai dar vienas žaislas. Prašau – tegul žaidžia“, - ironizavo L. Bielinis.

DELFI primena, jog kol kas Lietuvos žmonių partija yra įregistravusi tik penkis kandidatus į Seimą. Tai Algimanta Ščiglinskienė, Petras Vežbavičius, Irina Budajeva, Vladimiras Kornijevskis ir Algimantas Paukštaitis. P. Vežbavičius – buvęs Raseinių meras, anksčiau priklausęs partijai „Tvarka ir teisingumas“. I Budajeva anksčiau priklausė Naujajai sąjungai, V. Kornijevskis ir A. Paukštaitis – Darbo partijai.