„Ministerija, priimdama sprendimus dėl buvusių FNTT vadovų, įstatymų nepažeidė. Nesutinkame su tokia teismo nutartimi, todėl ją ir skundžiame, - trečiadienį išplatintame VRM pareiškime teigia ministras Artūras Melianas. – Akivaizdu, kad teisėjų kolegija neįvertino visų šios situacijos aplinkybių. Kitaip argi būtų apsispręsta į darbą grąžinti žmogų, kuris įtariamas slaptos informacijos nutekinimu?“

VRM savo sprendimą pirmiausiai grindžia tuo, kad V. Giržadas tebėra įtariamasis ikiteisminiame tyrime dėl informacijos nutekinimo apie teisėsaugos veiksmus banko „Snoras“ atžvilgiu.

„Pažymėtina, kad pagrindiniai VAAT argumentai dėl V. Giržadui palankios nutarties rėmėsi tuo, jog Vidaus reikalų ministerijai pažymą apie šį asmenį pateikęs Valstybės saugumo departamentas (VSD) poligrafo tyrimą atliko pažeisdamas procedūras. Ypatingai atkreiptinas dėmesys, kad teismo nutartis nepaneigia abiejų tyrimo poligrafu rezultatų, kurie V. Giržadui buvo neigiami ir parodė, jog šis buvęs pareigūnas melavo. Jis šiuo metu yra įtariamas slaptos informacijos nutekinimu „Snoro“ byloje, už ką gresia baudžiamoji atsakomybė. Pabrėžtina, kad Vidaus reikalų ministerija, gavusi VSD pranešimą apie V. Giržadą kaip nepatikimą asmenį ir priimdama sprendimus dėl jo galimybių dirbti su slapta informacija, įstatymų nepažeidė. Tačiau VAAT, įvertinęs tai, jog formaliai pažeistos tyrimo poligrafu procedūros, nusprendė panaikinti ir vidaus reikalų ministro įsakymus, kurių pagrindas – minėtas VSD pranešimas“, - teigiama VRM pranešime.

Į darbą grįžti siekia ir Vitalijus Gailius – kartu su V. Giržadu tuomečio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio iš darbo atleistas FNTT direktorius. Jis šiuo metu su Liberalų sąjūdžiu kandidatuoja į Seimą.