„VRM laikosi nuoseklios pozicijos ir jos planuoja laikytis ir ateityje. Buvo politinis sprendimas, parlamentas tuo metu vertindamas situaciją priėmė vieną sprendimą ir ribojimai buvo priimti tik Rusijos piliečiams.

Kontekstas keičiasi ir būtina grįžti prie šio klausimo. O VRM laikysis nuoseklios pozicijos ir palaikys (siūlymą suvienodinti sankcijas Rusijos ir Baltarusijos piliečiams – ELTA)“, – žurnalistams trečiadienį teigė A. Bilotaitė.

„Tai yra pozicija VRM ir mano, kaip ministrės“, – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad pastaruoju metu šalyje tęsiasi diskusijos dėl ribojamųjų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams suvienodinimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda dar pavasarį ragino Seimą apsvarstyti vienodus ribojimus rusams ir baltarusiams, tačiau šalies vadovo siūlymas buvo atmestas. Apie tai jis priminė ir reaguodamas į Baltarusijoje dislokuotos Rusijos samdinių „Wagner“ keliamą grėsmę.

Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas pranešė, kad ministerija mato poreikį sugriežtinti nacionalines sankcijas į šalį atvykstantiems Baltarusijos piliečiams.

Visgi, dalis valdančiųjų skeptiškai vertina tokią iniciatyvą. Nors tvirtina, kad svarstyti ribojimų griežtinimą būtina, nurodoma, kad svarbu išlaikyti tinkamą bendradarbiavimą ir paramą Baltarusijos opozicijai.