Dėl nepateiktų biografijų ar nuotraukų savivaldos rinkimams neregistruotiems kandidatams VRK suteikė teisę pataisyti pareiškinius dokumentus iki šios savaitės pirmadienio.

Tokį sprendimą VRK priėmė po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) patenkino eilės politinių partijų skundus dėl komisijos sprendimų ir įpareigojo VRK atitinkamai spręsti klausimą.

ELTA primena, kad VRK sausio viduryje nusprendė išbraukti iš rinkimų sąrašų maždaug pusę tūkstančio kandidatų į savivaldos rinkimus. VRK duomenimis, iš daugiau kaip 14 tūkst. pretendentų, maždaug 500 kandidatų pareiškiniai dokumentai pateikti neteisingai – dalis politikų nepateikė privačių interesų, turto, pajamų deklaracijų. Visgi, didžioji dalis nepateikė savo nuotraukų bei biografijų.

Dėl ankstesnio VRK sprendimo, daugiausiai kandidatų prarado Tautos ir teisingumo sąjunga. Per 150 šios politinės jėgos kandidatų pateikė netvarkingus dokumentus VRK – dešimtys partijos politikų vietoje savo nuotraukų VRK pateikė ramunių, kaktusų, vyno taurių, gamtos peizažų nuotraukas, didžioji dalis neužpildė kandidatų biografijų.

Iš rinkimų buvo išbraukti ir beveik 70 Darbo partijos kandidatų, per keturiasdešimt partijos „Laisvės ir teisingumo“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), beveik keturios dešimtys Lietuvos žaliųjų partijos kandidatų.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks šių metų kovo 5 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją