Atsilaisvinusią L. L. Andrikienės vietą Seime užims partizano Juozo Jakavonio-Tigro dukra Angelė Jakavonytė. Jai Seimo nario mandatas atiteko pagal konservatorių sąrašą. Dėl jo suteikimo VRK taip pat apsisprendė antradienį vykusiame posėdyje.

ELTA primena, kad į šią Europos instituciją L. L. Andrikienė buvo nominuota po ilgų derybų tarp Vyriausybės ir Prezidentūros – kaip numato Lietuvos įstatymai, kandidatus į Audito Rūmus siūlo Vyriausybė, pritarus prezidentui.

Galutinį sprendimą dėl Europos Audito Rūmų narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba. L. L. Andrikienė Europos Audito Rūmų atstovo pareigose pakeistų kadenciją baigusį Rimantą Šadžių. Jo šešerių metų kadencija baigėsi šių metų gegužę.

L. L. Andrikienei palikus Seimą, atsilaisvins ir vieta Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko poste. Dėl to, kas galėtų užimti L. L. Andrikienės vietą, konservatoriai žada apsispręsti frakcijos posėdyje. Tarp favoritų užimti URK pirmininko postą neretai įvardinami konservatorių frakcijai priklausantys Seimo nariai Žygimantas Pavilionis, Emanuelis Zingeris, Audronius Ažubalis, Andrius Vyšniauskas, Matas Maldeikis.