„Vakar viešoje erdvėje mane iš tiesų labai nustebino Vilniaus miesto savivaldybės pozicija, kuomet buvo pranešta, kad punktas yra tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams balsuoti. VRK savaitės pradžioje gavusi Vilniaus miesto savivaldybės klausimą, kaip mes reaguotume į tokio punkto atsiradimą, mes į tai pasižiūrėjome kaip į dar vieną galimybę iš anksto balsuoti visiems piliečiams“, – LRT radijui teigė L. Matjošaitytė.

VRK pirmininkė taip pat akcentuoja, kad jos vadovaujama komisija nepriėmė absoliučiai jokio sprendimo, kad Vilniuje naujai atidaromame punkte būtų leista balsuoti saviizoliacijoje esantiems asmenims. Pasak jos, saviizoliacijoje esantys asmenys pagal galiojančią tvarką negali taip paprastai palikti savo saviizoliacijos vietos.

„Tam procesui reikėtų mūsų kitokio sprendimo, didesnio reglamentavimo, nes žinome, kad saviizoliacijoje esantys asmenys taip paprastai judėti negali. Jau turėję sąlytį, kontaktą ar atitinkamai sergantys COVID-19 jie apskritai negali palikti savo saviizoliacijos vietos, grįžę iš užsienio gali, bet tam tikromis sąlygomis“, – sakė L. Matjošaitytė.

„Tam, kad šis punktas galėtų priimti asmenis, atvykusius iš saviizoliacijos, reikia tinkamai pasiruošti, komisija savo sprendime tokių sąlygų nesudarė ir atitinkamai nebus paruoštas taip tas punktas, kad galėtų asmenys esantys saviizoliacijoje ten balsuoti“, – pridūrė ji.

L. Matjošaitytė atsiprašo dėl susidariusios situacijos ir teigia, kad paskubomis daromi sprendimai ir komunikacinis nesusikalbėjimas nulėmė, jog visuomenei buvo pateikta klaidinga informacija.

ELTA primena, kad sostinės savivaldybė antradienį pranešė, jog, siekiant užtikrinti daugiau alternatyvių ir saugių būdų balsuoti gyventojams, esantiems saviizoliacijoje, kartu su VRK išankstiniam balsavimui įrengia drive-in principu veikiantį balsavimo punktą. Buvo skelbiama, kad, pritarus VRK, toks balsavimo punktas veiks Savanorių pr. 124 esančioje „Park and Ride“ aikštelėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)