Liberalai prašė iš naujo skaičiuoti visus balsus arba bent jau negaliojančius biuletenius, mat jų kandidatas Artūras Šulcas tik 68 balsais nusileido „darbiečiui“ Raimundui Paliukui.

Kadangi negaliojančių buletenių šioje apygardoje buvo daugiau nei 500, Liberalų sąjūdis manė, jog yra galimybė, kad dalis tokių biuletenių galbūt klaidingai pripažinti sugadintais. Tačiau įstatymas prievolę perskačiuoti balsus numato tik tokiais atvejais, kai balsų skirtumas tarp kandidatų neviršija 50.

Už visų balsų perskaičiavimą šioje apygardoje pasisakė tik 2 VRK nariai. Už negaliojančių biuletenių perskaičiavimą – 4. Taigi Liberalų sąjūdžio prašymas atmestas.

Tačiau menka viltis liberalams išlieka. Mat pat pasiūlyta negaliojančius biuletenius perskaičiuoti vienoje apylinkėje, kur tokių biuletenių daugiausiai. Klaipėdos Vandens apylinkėje, kur 77 biuleteniai pripažinti negaliojančiais, šie rinkėjų balsai bus skaičiuojami iš naujo. Jei bus aptikta reikšmingų neatitikimų, liberalų prašymas perskaičiuoti visus negaliojančius biuletenius gali būti svarstomas iš naujo.

J.Razmos pergalė abejonių nesukėlė

Į VRK taip pat kreipėsi Darbo partija, kurios kandidatas tik kiek daugiau nei penkiomis dešimtimis balsų Plungės-Rietavo apygardoje nusileido vienam konservatorių lyderių Jurgiui Razmai.

Vis dėlto VRK „darbiečių“ skunde pasigedo argumentacijos. Tad balsai Plungės-Rietavo apygardoje nebus perskaičiuojami.

Kaip ir Liberalų sąjūdžio atveju, VRK pasiūlyta perskaičiuoti negaliojančius biuletenius ten, kur jų daugiausiai. 48 negaliojantys biuleteniai užfiksuoti V. Mačernio apylinkėje. Vis dėlto vieno balso persvara VRK tokį pasiūlymą atmetė.