Penktadienį ji atmetė buvusio kandidato skundą ir paliko galioti Ukmergės apygardos rinkimų komisijos sprendimą, kuriuo L.Kernagis pripažintas pažeidęs įstatymą.

Už tokį sprendimą balsavo 12 VRK narių, nė vieno nebuvo prieš, du susilaikė.

Keli VRK nariai siūlė net sugriežtinti Ukmergės apygardos rinkimų komisijos sprendimą ir L.Kernagio pažeidimą pripažinti šiurkščiu. Prieš šio klausimo žadama grįžti vėliau.

Apygardos komisija ir VRK nustatė, kad per Seimo nario rinkimų kampaniją Ukmergėje kandidatavęs L.Kernagis dalyvavo nemokamuose Livetos ir Petro Kazlauskų koncertuose. Jo agitaciniai plakatai kabojo šalia plakatų, kviečiančių į koncertus.

Be to, iš vieno koncerto buvo išprašytas jo konkurentas Julius Kazėnas.

Penktadienį L.Kernagis VRK posėdyje nedalyvavo, nors buvo kviestas. Jo atstovas tvirtino, kad buvęs parlamentaras pats koncertų neorganizavo, tik pasveikino koncertinės veiklos 22 metų sukaktį minėjusius Kazlauskus. Anot jo, nei per koncertus, nei plakatuose agitacijos už L.Kernagį nebuvo. Koncerto afišoje esą tik mažomis raidėmis buvo parašyta, jog dalyvaus ir dainininkas L.Kernagis.

"Kodėl koncertai sutapo su apygardos ribomis? Kodėl kitur koncertai yra mokami, o čia nemokami?" - teiravosi VRK narė Laura Matjošaitytė.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas atkreipė dėmesį, kad kitur bilietai į Kazlauskų koncertus kainavo 10-20 litų, o Ukmergėje jie buvo nemokami.

"Kai rinkimų kampanija baigėsi, nemokamų koncertų nebėra", - sakė jis.

Pats L.Kernagis BNS yra sakęs, jog koncertų metu neagituojantis, taip pat ir jų neorganizuojantis.

"Liveta ir Petras pristato savo naują albumą, ir užuot samdę žurnalus ar laikraščius, jie daro tokia forma, eksperimentiniu būdu, nemokamus koncertus. Aš žinodamas tokią situaciją pasiprašiau, ar galiu aš jūsų renginio metu prisistatyti savo rinkėjui, ir nieko daugiau aš jame nedarau - savęs nereklamuoju, nesakau, kad rinkite mane", - BNS sakė L.Kernagis.

Kovo 3 dieną per Seimo nario rinkimus Ukmergėje L.Kernagis tesurinko 520 arba 4,69 proc. rinkėjų balsų. Į antrąjį turą jis nepateko.