„Iki šios dienos analizuoti tik du atvejai, kurie nėra susiję su balsavimo metu vykstančiomis procedūromis ir vienas – dėl balsavimo iš anksto dienos“, – Eltai sakė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Ji pažymi, kad vienas iš atvejų užfiksuotas dėl galimo politinės reklamos skleidimo pažeidimo.

„Šį pranešimą apygardos komisija jau yra išnagrinėjusi, konstatuota, kad pažeidimas nėra padarytas“, – teigia I. Ramanavičienė.

„Dėl kito atvejo, susijusio su politinės kampanijos dalyvių veikla vieno miestelio šventės metu, šiuo metu dar aiškinamasi. Šis pranešimas dar nebaigtas nagrinėti“, – pažymi VRK atstovė.

Taip pat dar nebaigtas nagrinėti pirmąją balsavimo iš anksto dieną dėl procedūrų gautas skundas, mat vyksta situacijos aplinkybių tikslinimas, teigia I. Ramanavičienė.

„Tiek VRK, tiek apygardos rinkimų komisija šių rinkimų metu bendradarbiauja su Raseinių bei Kėdainių rajonų savivaldybių policijos pareigūnais, todėl atsiradus poreikiui užkardyti rinkimų pažeidimą būtų nedelsiant reaguojama“, – sako I. Ramanavičienė.

Tuo metu rinkėjų prašoma pastebėjus asmenų veiklą, galimai pažeidžiančią rinkimų teisės aktus, pranešti VRK arba policijai.

Kaip skelbta anksčiau, per dvi išankstinio balsavimo dienas pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose vienmandatėje Raseinių – Kėdainių apygardoje balsavo 451 rinkėjas. Tai sudaro 1,42 procento nuo bendro visų šioje rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus. Teisę rinkti Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje turi beveik 32 tūkst. rinkėjų.

Balsuoti iš anksto renkant Seimo narį Raseinių – Kėdainių rinkimų apygardoje dar bus galima ir rugpjūčio 31 d. Rinkėjai laukiami Raseinių ir ir Kėdainių rajonų savivaldybių pastatuose nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Rugsėjo 1-2 dienomis rinkimų komisijų nariai vykdys balsavimą rinkėjų namuose, kur savo pilietinę valią galės išreikšti neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, taip pat – rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Rugsėjo 3-oji – pagrindinė Seimo nario rinkimų vienmandatėje Raseinių – Kėdainių apygardoje diena. Rinkėjai vyks balsuoti į rinkimų apylinkes nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose dėl parlamentaro mandato varžosi 8 kandidatai. Raseinių-Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai neteko savo išrinkto Seimo nario Arvydo Nekrošiaus, kuris tapo Raseinių rajono meru.

Teisę rinkti Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje turi beveik 32 tūkst. rinkėjųSeimo nario rinkimai, kai nutrūksta Seimo nario, išrinkto vienmandatėje rinkimų apygardoje, įgaliojimai, turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją