Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienio posėdžio metu svarstė gautą skundą dėl kandidato į Vilniaus miesto merus socialiniuose tinkluose patalpinto įrašo, kuriame siūloma atspėti, kokį sąrašo numerį ištrauks jo atstovaujama partija. Kaip socialinio tinklo paskyroje rašė A. Zuokas, teisingas spėjimas leistų „laimėti“ galimybę su juo papietauti. Sulaukusi skundo, kad tokiu būdu buvęs ilgametis sostinės vadovas bando papirkti rinkėjus, VRK nusprendė tyrimui atlikti būtiną informaciją perduoti Vilniaus savivaldybės rinkimų komisijai.

VRK posėdžio metu pažymėta, kad pranešimas apie A. Zuoko galimą pažeidimą gautas antradienį, sausio 10 dieną.

„Yra pridėta ekrano vaizdo nuotrauka, kurioje užfiksuota, kad yra siūloma padovanoti pietus arba vakarienę, pats kandidatas žada padovanoti, pagaminti“, – teigė VRK atstovė Estera Miežytė.

Be to, anot E. Miežytės, socialiniuose tinkluose buvo pastebėtas dar vienas galimas A. Zuoko pažeidimas. Kandidatas į Vilniaus merus rinkėjams siūlė padovanoti pyragų.

Nuspręsta abu atvejus perduoti Vilniaus savivaldybės rinkimų komisijai.

ELTA primena, kad antradienį kandidatas į Vilniaus miesto merus A. Zuokas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, jog kviečia atspėti, kokį rinkimų sąrašo numerį turės partija „Laisvė ir teisingumas“. Pirmiems 5 atspėjusiems A. Zuokas pažadėjo nemokamus pietus, kuriuos pagamins jis pats. Kandidatas įraše patikslino, kad pietūs įvyks tik po rinkimų.