Remiantis politinės kampanijos iždininkų pateiktais duomenimis, didžiausią dalį šios sumos – 3 832 670 eurų – sudaro lėšos, kurias pervedė pačios politinės organizacijos.

1 440 502 eurus iki š. m. vasario 26 d. yra suaukoję fiziniai asmenys (kandidatų į savivaldybės tarybą lėšos taip pat apskaitomos kaip fizinių asmenų aukos). Dar 203 668 eurus yra skyrę kandidatai į merus iš savo asmeninių lėšų.

Kaip pastebi VRK, dalis šių lėšų jau išleista, tai yra apmokėta 3 190 876,66 Eur politinės kampanijos išlaidų.

VRK primena, kad galima priimti aukas, suteiktas iki kovo 3 d. Tokiu atveju, jei auka buvo pervesta vėliau negu paskutinę darbo dieną iki rinkimų agitacijos draudimo pradžios, ją priimti yra draudžiama.

Po kovo 3 d. į politinės kampanijos sąskaitą lėšas pervesti gali tik politinė organizacija, jei veda lėšas į savo ar kandidatų sąrašo politinės kampanijos sąskaitą, tačiau negalima pervesti lėšų į kandidatų į merus politinės kampanijos sąskaitas, jei tie kandidatai registruoti savarankiškais kampanijos dalyviais.

Po šios datos lėšas galės pervesti kandidatai į merus, kurie yra registruoti savarankiškais dalyviais ir perveda lėšas į savo politinės kampanijos sąskaitą.

Po kovo 3 d. į politinės kampanijos sąskaitą lėšas taip pat galės pervesti kandidatai į merus, registruoti atstovaujamaisiais kampanijos dalyviais, jei lėšas perveda į jiems atstovaujančio dalyvio (politinės organizacijos, kandidatų sąrašo) politinės kampanijos sąskaitą.

Antrajame ture dalyvaujančių kandidatų į merus kampanijoms finansuoti bus galima aukoti nuo kovo 6 d. iki kovo 17 d.

Kaip akcentuoja VRK, politinės kampanijos dalyvis neturi teisės naudoti politinei kampanijai finansuoti gautų, tačiau politinės kampanijos finansavimo apskaitos žiniaraštyje neregistruotų aukų.

Kovo 5 d. Lietuva rinks savivaldybių tarybas ir merus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją