V.Prudnikovas dešimčiai savo pavaldinių pranešė, kad jiems teks pasiaiškinti jo paties vadovaujamai komisijai, tiriančiai galimus finansinius bei administracinius pažeidimus. Juos nustatė Valstybės kontrolė, atlikusi ministerijoje ir jos pavaldžių įstaigų 2005 metų veiklos auditą.

Nors kontrolieriai savo išvadas paskelbė dar gegužės pabaigoje, V.Prudnikovas tik dabar susizgribo, kad reikia nubausti tuos, kurie galėjo būti kaip nors susiję su tais pažeidimais.

Ne vienas viešai nepanoręs kalbėti ministerijos valdininkas „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad ši V.Prudnikovo komisija – tiktai priedanga jau senokai brandintam jo kerštui prieš valstybės sekretorę Dianą Paknytę.

Būtent ši pareigūnė viešai prabilo apie ministro melą, kai šis bandė išsisukti, esą nežinojęs, kad jo žmona Nijolė Ralytė ir duktė Ieva Prudnikovaitė už ministerijos pinigus vyko koncertuoti į užsienį.

Valstybės sekretorei pasiaiškinti raštu dėl auditorių nustatytų pažeidimų V.Prudnikovas buvo davęs pusdienį, praneša "Lietuvos rytas".

„Per tiek laiko tikrai negalėjau susipažinti su visais archyvais ir atsakyti objektyviai. Šiek tiek keista, kad būtent dabar man ir kitiems pareigūnams tenka pajusti tokią ministro atsisveikinimo gaidą. Nesuprantama, kodėl jam anksčiau nerūpėjo audito išvados“, – kalbėjo valstybės sekretorė.

Paklausta, ar kvietimas aiškintis komisijai nėra kerštas jai už paviešintą V.Prudnikovo melą, valstybės sekretorė atsakė diplomatiškai: „Kaip tai atrodo, tegul vertina pats ministras“.