Tačiau istorija tuo įdomi, kad viską lemia atsitiktinumai ir mažos detalės. Mažai žinoma istorija, kad 1940 m. jau buvo parengtas kitoks vėliavos eskizas, tačiau jo nespėta įtvirtinti įstatymu.

„Kai buvau Tailande nuvažiavau į Birmą ir pamačiau lietuvišką vėliavą. Spalvos tos pačios. Trispalvę, kurią naudojame dabar, sukūrė trys žmonės. Jonas Basanavičius, Antanas Žmuidzinavičius ir Tadas Daugirdas. Jie trys susėdo ir nusprendė kokia bus vėliava. Manau, diktavo A. Žmuidzinavičius, kurio tapyboje daug tokių spalvų“, – apie trispalvės kelią pasakoja kolekcininkas ir istorikas Vilius Kavaliauskas.

Kita alternatyva Mažosios Lietuvos vėliava – žalia, balta, raudona. Istorikas paaiškina ir spalvų logiką. Geltona carinėje Rusijoje buvo laikoma Lietuvos spalva. Net Lietuvių pulkas carinėje armijoje dėvėjo geltonus ševronus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)