Į Lietuvą bus siunčiami 122-asis šarvuotasis pėstininkų batalionas, dislokuotas Oberfichtacho mieste pietų Vokietijoje, ir 203-iasis šarvuotasis batalionas, dislokuotas Augustdorfe vakarų Vokietijoje, pranešė ministerija.

Pasak ministerijos, gynybos ministras Borisas Pistorius priėmė šį sprendimą generalinio inspektoriaus Carsteno Breuerio rekomendacijos pagrindu.

Abu batalionai prisijungs prie Lietuvoje dislokuotos tarptautinės NATO kovinės grupės, kurios personalas rotuojamas ir kuriai jau vadovauja Vokietija.

„Dabar priimtu sprendimu atitinkamiems daliniams, jų kariams ir civiliniams darbuotojams kiek įmanoma anksčiau buvo suteikta aiškumo ir laiko prisitaikyti prie pokyčių“, – sakė B. Pistorius.

Pasak ministro, siekiama, kad Lietuva taptų patrauklia dislokacijos vieta Vokietijos kariams ir būtų sudarytos sąlygos jų šeimoms čia gyventi kartu.

Planuojama, kad pirmasis šarvuotosios brigados padalinys ir organizacinis štabas į Lietuvą atvyks 2024 metais. Tikimasi, kad ilgainiui visoje brigadoje bus apie 4 000 karių.

Vokietija šiuo metu Lietuvoje turi apie 800 karių, kurie sudaro maždaug pusę NATO rotacinių pajėgų.

B. Pistorius sakė, kad į Vokietijos bazes, kurias atlaisvins šie du batalionai, bus perkelti kiti kariniai daliniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją