Nustatyta, kad ne visos patalpos naudojamos pagal paskirtį, pieno produktų šaldytuve yra susikaupusio kondensato, žaliava laikoma nešvarioje apyvartinėje taroje. Patikrinimo metu rasti 24 kg žaliavų be ženklinimo dokumentų ir 27 kg produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę.

Visa UAB „Judex“ produkcija šiuo metu yra sulaikyta sandėliuose. Įmonei uždrausta ir gaminti, ir tiekti produktus į rinką.

VMVT toliau tęsia tyrimą – atrinkta beveik 100 mėsos pusgaminių mėginių mikrobiologiniams tyrimams. Kitą savaitę tikimasi turėti rezultatus iš laboratorijos dėl patogeninių bakterijų ir tada priimti sprendimą dėl tolesnės šios bendrovės veiklos. O šiuo metu jokių įrodymų, kad „Judex“ gaminiai nesaugūs – nėra.

VMVT iš teisėsaugos institucijų dar negavo dokumentų, pagrindžiančių, kurių partijų ir kokie „Judex“ gaminiai užteršti mikroorganizmais, koks tos taršos lygmuo, t. y. ar jis viršija nustatytas leistinas normas ir dėl tokios taršos pažeidžiama maisto produktų sauga.

Vartotojai, įsigiję įmonėje „Judex“ pagamintų pusfabrikačių, gali juos vartoti, jei ruošia laikydamiesi produktų etiketėje pateiktų nurodymų. Salmonella bakterijos ir kiti mikroorganizmai žūsta 70 laipsnių ir aukštesnėje temperatūroje per kelias minutes.

VMVT duomenimis, mikroorganizmų sukeltų apsinuodijimų maistu protrūkių Lietuvoje kasmet mažėja, mažėja ir susirgusių asmenų skaičius. Be to, niekuomet nebuvo registruota ūmių žarnyno ligų ar protrūkių, kilusių suvalgius koldūnų, virtinukų, kitokių šaldytų pusgaminių.

Vartotojai, kuriems kyla įtarimų dėl įsigytų produktų kokybės ar saugos, gali juos grąžinti į prekybos vietą, iš kurios šiuos produktus įsigijo ir paprašyti sumokėtų pinigų.