Atvykti į Ispaniją konservatorių lyderis kviečiamas su žmona Gražina Ručyte-Landsbergiene. Apie V.Landsbergiui paskirtą apdovanojimą Seimo valdybą informavo Lietuvos ambasadorius Ispanijoje Vytautas Antanas Dambrava.

Tarptautinis Madrido universitetas V.Landsbergį nutarė apdovanoti už nuopelnus Lietuvai jos atkūrimo laikotarpiu ir Europai. Apdovanojimo proga V.Landsbergis ispanams pažadėjo skaityti paskaitą apie Lietuvos vaidmenį Europos integracijos procesuose bei paskambinti fortepijonu garsiojo lietuvių kompozitoriaus M.K.Čiurlionio kūrinių.

Be to, numatyti V.Landsbergio susitikimai su Ispanijos pareigūnais bei interviu spaudai. Išlaidas už viešbutį padengs universiteto vadovybė. Tuo tarpu Seimas įsipareigojo padengti V.Landsbergio kelionės lėktuvu išlaidas. Tai kainuos per 1800 litų.

Madrido universitetas savo istorija giminingas Vilniaus universitetui ir palaiko su juo glaudžius ryšius. Prezidentas Valdas Adamkus universiteto rektorių Rafaelį Puyolą yra apdovanojęs Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu.

Anksčiau V.Landsbergiui Seimo vadovybė buvo kelis kartus sukliudžiusi išvykti į užsienį už parlamento pinigus.