Tuo tarpu Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas socialdemokratas Česlovas Juršėnas pareiškė, kad jam "nepatogu" dėl tokio visą Seimą įžeidžiančio projekto.

Nutarimą dėl Konstitucijos sukakčių metų atšaukimo V.Landsbergis teikia protestuodamas prieš šią savaitę priimtas Nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisas.

Jos suteikė teisę grąžintinų ir grąžinamų daugiabučių namų savininkams į vieną butą, o nuomininkams - teisę privatizuoti nuomojamus butus. Pagal įstatymą tiek savininkams, tiek nuomininkams bus išduoti garantiniai raštai - vieniems dėl valstybės kompensacijų už visuomenės reikmėms paimtą turtą, kitiems dėl privatizavimo teisių.

V.Landsbergis sako, kad šiomis pataisomis Seimas reiškia nepagarbą Konstitucijos principams.

Tuo tarpu socialdemokratas Č.Juršėnas stebisi konservatoriaus projektu. Č.Juršėno nuomone, sakyti, kad pataisos yra antikonstitucinės, reiškia uzurpuoti Konstitucinio Teismo teisės.

Seimas 2002 metus yra paskelbęs Konstitucijų sukakčių minėjimo metais.

Prieš 80 metų - 1922 m. rugpjūčio 1 d. Lietuvos Steigiamasis Seimas priėmė ir paskelbė pirmąją nuolatinę Valstybės Konstituciją. Dabartinė Konstitucija buvo priimta piliečių referendumu 1992 metų spalio 25 dieną.