Nacionalinio demokratijos paramos fondo garbės ženklu "Už tarnybą demokratijai" apdovanotą politiką kartu su gausiu būriu JAV politikų, diplomatų, visuomenės veikėjų ir lietuvių bendruomenės atstovų sveikino ir Lietuvos ambasadorius Vašingtone Žygimantas Pavilionis.

"Sunkiai išsikovojusi savo laisvę ir demokratiją, šiandien Lietuva yra gerbiama transatlantinių organizacijų narė, netrukus pirmą kartą istorijoje pradėsianti pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Gerai prisimename šią kovą, tad ir pirmininkaudami ES prisidėsime prie transatlantinio aljanso gilinimo ir demokratinių vertybių sklaidos", - teigė ambasadorius.

Fondo prezidento Carlo Gershmano teigimu, V. Landsbergis kartu su buvusiais Lenkijos ir Čekijos vadovais yra 1989-1991 metų revoliucijų, atnešusių demokratiją į Rytų Europą, herojus.

Priimdamas apdovanojimą V. Landsbergis teigė, kad demokratija yra būtent tai, kuo tikime ir dėl ko dirbame, ir kad kova už ją yra tęstinis procesas. Profesorius taip pat padėkojo Nacionaliniam demokratijos paramos fondui, Amerikos politinėje erdvėje visą laiką nuosekliai rėmusiam Lietuvos teisę į nepriklausomybę ir vietą demokratinėje tarptautinėje bendruomenėje.