Tokį vaizdą po Valstybės įmonės „Registrų centras“ darbuotojo panešimo išvydo pirmadienį į Druskininkus nuvykęs teisingumo viceministras Justas Pankauskas.

„Iš to, ką pamačiau savo akimis Druskininkuose, darau prielaidą, kad Valstybės įmonės Registrų centro Druskininkų filialo patalpose buvo už mokesčių mokėtojų pinigus įrengta nelegali poilsio vieta saviems darbuotojams ir jų šeimoms. Čia įrengti viešbučių apartamentams prilygstantys kambariai – kiekviename jų atskiras miegamasis, vonia, virtuvės patalpos“, - vėlai vakare DELFI sakė J. Pankauskas.

Druskininkuose, Čiurlionio gatvėje, prieš kelerius metus pastatytame pastate poilsio zona paverstas visas trečiasis pastato aukštas.

Anot viceministro J. Pankausko, čia įrengti du viešbučio apartamentų tipo numeriai.

„Pagal pastato naudojimo dokumentus, toje vietoje yra darbo zona. Tačiau tai toli gražu jos neprimena. Tai greičiau net ne poilsio, o rekreacinė zona“, - DELFI sakė J. Pankauskas.

Iš viso Registrų centro pastatas Druskininkuose užima beveik 500 kvadratinių metrų ploto. Čia, anot J. Pankausko, dirba keturi darbuotojai.

„Vienam darbuotojui faktiškai tenka per 100 kvadratinių metrų darbo vietai. Tai ne tik neracionalu, tai – nepateisinama jokiu ekonominiu požiūriu, ir už tai bus pareikalauta, visų pirma, Alytaus filialo vadovo atsakomybės“, - sakė J. Pankauskas.

Pasak teisingumo viceministro, vizito Druskininkuose metu paaiškėjo, kad viešbučio tipo numeriuose esantys baldai net nėra inventorizuoti ir neaišku, kam priklauso.

Apie situaciją Druskininkuose informuotas, anot viceministro, ir laikinai Registrų centro vadovo pareigas einantis Vaidas Valikonis.

Viceministro vizito metu Registrų centro Druskininkų skyriaus vadovė Nijolė Viščinienė atostogauja.

Į Druskininkus iškviestas Registrų centro Alytaus filialo, kuriam priklauso Druskininkų skyrius, vadovas Mečislovas Borevičius viceministrui aiškino nieko apie darbo patalpose įrengtus poilsio apartamentus nežinantis.

„Daviau nurodymą išsiaiškinti, kas ir kada minėtas patalpas įrengė, už kokias lėšas, kieno nurodymu. Taip pat – kam priklauso minėtas turtas, nes inventorizacijos duomenų negavau“, - sakė J. Pankauskas.

Teisingumo viceministras teigė, kad bus patikrintas viso registrų centro žinioje esančio nekilnojamo turto naudojimas. Iš viso, kaip skelbiama, šiai valstybės įmonei priklauso apie 50 tūkstančių kvadratinių metrų ploto nekilnojamo turto įvairiose šalies vietovėse.

Anot J. Pankausko, pirmiausia bus tikrinama ir inventorizuojama kurortinėse vietovėse esantis turtas: „Turime visokių pranešimų, kad Druskininkų pavyzdys galimai yra naudojamas ir kituose miestuose“.

Socialdemokratų partijai priklausantis J. Pankauskas sako, kad dėl kitos Registrų centro veiklos jau kreiptasi į Viešųjų pirkimų tarnybą bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą.