Gėjų pora pirmadienio popietę buvo užpulta beveik pačiame Vilniaus centre – Švitrigailos ir Naugarduko gatvių sankryžoje. Viską mačiusi mergina DELFI teigė, kad pora negalėjo nė nutuokti, kas jų laukia, nes smūgis buvo netikėtas: „Nebuvo jokio kontakto, tiesiog smūgis į galvą“.

D. Rymovaitė tvirtino, kad iki incidento šių vaikinų nepažinojo, tiesiog viskas įvyko prieš pat jos darbovietę, kitoje gatvės pusėje. „Iš karto po įvykio perėjau per perėją ir pasakiau vaikinams, kad galiu paliudyti“, – teigė mergina.

D. Rymovaitės teigimu, vidutinio amžiaus vyrų pyktis greičiausiai kilo dėl to, kad gėjų pora viešai ėjo susikibusi už rankų. „Iš šono viskas atrodė labai paprastai: ėjo pora, buvo susikibusi rankomis. Vaikinai sustojo prie perėjos, laukti žalio šviesoforo signalo. Kartu sustojo vyras, sakyčiau vidutinio amžiaus, gal apie keturiasdešimties. Vyras buvo su draugu, – įvykį apibūdino mergina. – Viskas vyko taip: vieną akimirką vaikinai ėjo perėjos link, kitą vyras trenkė vaikinui į veidą ir pradėjo kažką rėkauti, bet buvau kitoje pusėje, todėl negirdėjau.“

Įvykio liudininkės teigimu, smūgis kliuvo vienam vaikinui, kitas stovėjo kiek atokiau. Smūgis į veidą buvo paleistas delnu, todėl, merginos teigimu, akivaizdžių sužalojimų po incidento nebuvo matyti. „Nors aišku, jei būtų trenkęs kiek aukščiau, į akį, kas žino. Tuo labiau, kad viskas vyko šalia gatvės, vaikinas galėjo nukristi“, – teigė mergina.

Po įvykio prie vaikinų pribėgusi D. Rymovaitė pasakoja, kad vaikinai patyrė šoką. „Vaikinas, kuriam trenkė, buvo visiškai šoko būsenos, – teigė liudininkė. – Vaikinas buvo šoko būsenoje, jis nelabai ką galėjo pakalbėti, todėl kalbėjau su jo draugu.“

Nukentėję asmenys iš karto iškvietė policijos pareigūnus, tačiau ekipažas atvyko tik maždaug po dešimties minučių, per kurias užpuolikai spėjo pasišalinti. D. Rymovaitė stebėjosi tuo, kad pareigūnų reikėjo palaukti, nes, jos teigimu, komisariatas yra vos už kelių šimtų metrų. Ji taip pat stebėjosi ir tuo, kad iš pradžių pareigūnai siekė surinkti kuo daugiau informacijos iš nukentėjusiųjų. Jos teigimu, kol jie kalbėjosi su vaikinų pora, incidentą sukėlę vyrai spėjo pasprukti.

Beje, mergina įvardijo, kad smūgiavusio vyro draugas buvo su ramentu, tačiau net ir lėtai judančio vyro pareigūnams nepavyko rasti.

Vieno iš užpultų vaikinų teigimu, nuo didesnio išpuolio juos greičiausiai išgelbėjo praeiviai, kurie išgirdę šūksnius atsisuko. Šūksniai – keiksmažodžiai, nukreipti prieš porą.

DELFI žiniomis, nukentėjęs pilietis parašė pareiškimą 2-ajame policijos komisariate. Pareigūnai iš 3-iojo komisariato jau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio smurto sukėlimo.

Pareigūnai taip pat nustatė, kad nukentėjęs asmuo – Rusijos pilietis, turintis metų trukmės vizą gyvenimui Lietuvoje.