„V. Putino banditų pasveikinimas iš banditiško St. Peterburgo“, – komentuodamas Vilniuje surengtą išpuolį socialiniame tinkle „X“ sakė Rusijos opozicijos politikas L. Volkovas.

Apie 22 val. 6 min. jis buvo užpultas sostinėje, Žuvėdrų gatvėje, prie namų, kuriuose apsistojo. Užpuolikas sulaukė momento, kol politikas kieme pastatys automobilį, plaktuku išdaužė langą, į saloną pripurškė ašarinių dujų ir ėmė L. Volkovą mušti.

Rusijos opozicijos atstovui pavyko pasprukti, jis namie sulaukė greitosios medicinos pagalbos. Trečiadienio paryčiais L. Volkovas socialiniame tinkle „X“ sakė, kad išpuolio metu sulaužyta ranka, o jis pats – išleistas gydytis į namus.

„Jie norėjo iš manęs pasidaryti kotletą, vyras su plaktuku mėsai muštis prie pat namų, kieme mane užpuolė, 15 kartų smogė man į koją. Mano koja kažkaip liko sveika. Vaikščioti skauda, bet jie (medikai – red.) sako, kad lūžio nėra, tačiau ranką susilaužiau. Tai nėra didelė bėda. Svarbiausia, kad dirbsime ir nepasiduosime", – vaizdo kreipimesi sakė L. Volkovas.

Išpuolį jis pavadino akivaizdžiu, tipišku ir V. Putino banditams būdingu „pasveikinimu“ iš banditiško Sankt Peterburgo.

Dėkodamas už paramą L. Volkovas paragino dalyvauti Rusijos opozicijos organizuojamoje akcijoje „Vidurdienis prieš V. Putiną“. „Delfi“ primena, jog savaitgalį Rusijos Federacijoje vyks prezidento rinkimai, kuriuose perrinkimo siekia dabartinis šalies vadovas V. Putinas.

L. Volkovo žmona Ana Biriukova patvirtino, jog sutuoktinis – namuose, dar negali vaikščioti, jam sulaužyta ranka.

Moteris užsiminė, kad tuo metu, kai kieme buvo talžomas L. Volkovas, namuose miegojo jų vaikai.

„Dėkoju visiems už padrąsinančius žodžius. Esame namie. Leonidui lūžo ranka ir jis dar negali vaikščioti – stipriai sumuštas plaktuku.

Niekam nelinkėčiau atsidurti prieš bjaurų pasirinkimą: bėgti pas užpultą vyrą, ar nepalikti vienų miegančių vaikų.

Mes visi dirbsime dar sunkiau. Ir su didesniu įniršiu“, – socialiniame tinkle „X“ rašė L. Volkovo žmona A. Biriukova.

Nusikaltimo vietoje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos, rinkti galimi įkalčiai, kriminalistai lankėsi aplinkiniuose namuose, kurių vaizdo stebėjimo kameros galėjo užfiksuoti įtariamuosius.

„Sulaikyti nepavyko, keliamos versijos, bus tiriamas nusikaltimas“, – Eltai trečiadienio rytą teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Pasak jo, viena iš versijų – užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Pasak policijos atstovo, ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrime taip pat dalyvauja ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Vilniuje buvo užpultas Navalno bendražygis Volkovas

„Prasidėjo mažojo diktatoriaus didelis teroras. Aktyvistai, žurnalistai ir tiesiog laisvai mąstantys žmonės – būkite atsargūs. Nebijokite, bet būkite atsargūs. Nepalengvinkite užduoties nemąstantiems banditams", – komentavo Rusijos karo nusikaltimus narpliojančios nepriklausomų tyrėjų grupės „Bellingcat" vykdomasis direktorius Christo Grozevas.

Sumuštas L. Volkovas

Generalinio komisaro pavaduotojas: iškviesti „Aro“ pareigūnai, iškeltos kelios versijos


Į pranešimą apie Vilniuje penktadienio vakarą užpultą ir sunkiai sužalotą kalėjime mirusio A. Navalno bendražygį L. Volkovą reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai, teigia generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius.

„Apie šį įvykį galėčiau pasakyti, kad į minėtą pranešimą apie padarytą nusikaltimą reagavo gausios policijos pajėgos, „Aro“ pareigūnai, specialiosios paskirties pareigūnai. Dirbama buvo visą naktį tiek įvykio vietoje, tiek atlikti kiti veiksmai buvo“, – LRT radijui teigė S. Tamulevičius.

Pasak jo, kol kas L. Volkovo užpuolikas nėra rastas.

„Dabar pradėtas ikiteisminis tyrimas ir darome visus veiksmus, kad išaiškinti nusikaltimo priežastis ir motyvus. Yra iškeltos kelios versijos. O kai turėsime daugiau informacijos, galėsime pateikti“, – patikino policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

„Aro“ pareigūnai buvo pasirengę reaguoti, jei Volkovo užpuolimas pasikartotų


Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai buvo pasirengę reaguoti, jei užpuolimas pasikartotų.

„Aro“ pareigūnai įvykio vietos neapžiūrėjo, jie buvo pasiruošę reaguoti, jei toks poreikis kiltų, jei užpuolimas pasikartotų. „Aro“ pareigūnai apžiūros nevykdo, mūsų pareigūnai buvo pasirengę reaguoti“,– Eltai trečiadienį sakė Policijos generalinio komisaro patarėjas, vykdantis „Aro“ vado pareigas Viktoras Grabauskas.

„Mūsų pareigūnai visada yra pasirengę reaguoti, jeigu būtų kažkoks būtinumas. Yra budinti kovinė grupė, kuri budi visą parą, ji pasirengusi reaguoti per kelias minutes“, – Eltai sakė V. Grabauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)