Greta paminklo – A. Navalno portretas, plakatai su užrašais „Putinas žudikas“, „Nepasiduokit! Jei taip atsitiko, jie bijo, vadinasi, mes stiprūs!“, „Ne mirtis, o žmogžudystė“.

Rusijos prezidento opozinieriaus atminimo pagerbti būriavosi kelios dešimtys žmonių.

„Daugumai žmonių tai yra kaip vilties praradimas. Tačiau tokiais momentais aš galvoju, ką pasakytų Aleksejus. Jis niekuomet neprarado vilties. Žinau, jog dabar jis pasakytų, kad turime kovoti.

„Aš visuomet žinojau, kas dedasi jo kolegų gretose, jis yra ir buvo didelė viltis ne tik rusams, bet ir žmonėms visame pasaulyje. Viltis, kad Rusijos laukia demokratiška ateitis,“ – sakė į minėjimą atėjusi Diana.

„Nepamirškime jo žodžių, kad turime toliau kovoti. Turime remti Ukrainą, kuri šiuo metu kovoja su Putinu. Man asmeniškai tai didelė netektis. Nežinau kito tokio žmokaus Rusijoje, kuris galėtų užimti Navalno vietą kaip asmenybė, gebanti burti visuomenę,“ – prie paminklo kalbėjo Pavelas.

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas mirė kolonijoje. Tai penktadienį pranešė kalėjimo administracija.

47-erių opozicijos aktyvistas kalėjime atliko ilgą kalinimo bausmę. Jis, be kita ko, buvo nuteistas dėl ekstremizmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)